У Вінницькому обласному художньому музеї відбулося урочисте відкриття звітної виставки всеукраїнського мистецького пленеру “Місця Сили України – Вінниччина”. Цей захід, проведений в рамках VIII пленеру “Кращий художник 2024”, зібрав митців з усієї країни для творчого осмислення сакральних, містичних та духовних місць Вінницької області.

Протягом двох тижнів художники, запрошені народним художником України Володимиром Козюком, Благодійним Фондом Миколи Філонова “Український Альянс”, ГО “Ми-Вінничани” та партнерами, створювали свої шедеври, відтворюючи на полотнах красу і неповторність нашого краю. На їх роботах ожили весняні квіти Печери, блакитне озеро Черепашинців, величні будівлі Лядівського монастиря, таємниці прадавньої Буші, архітектурна досконалість Козятинського вокзалу і чарівність Вінниці в незвичних ракурсах.

Під час відкриття виставки народний художник України Володимир Козюк передав Вінницькому обласному художньому музею роботу Володимира Сандюка, на якій зображено музей Грушевського в селі Сестринівка.

Володимир Козюк підкреслив важливість цієї виставки для митців:

“Ця виставка є звітною, вона демонструє той великий результат, який було зроблено. Митці залишилися задоволеними, вони поїхали у свої міста, наприклад у Харків, який кожен день обстрілюють, але в них з’явилася впевненість, надія на майбутнє, трішечки позитиву, трішечки щось залишилося у серці”.

Роботи митців будуть представлені не тільки у Вінницькому обласному художньому музеї, але й в інших музеях України. Частина робіт буде продана на благодійних аукціонах для підтримки військових.

Особливою подією пленеру стало встановлення рекорду України “Синергія усвідомлення”. Митці, волонтери та військові спільно створили полотно, яке буде виставлене в музеї Вікторії і Альберта в Лондоні і продане на аукціоні Крісті на підтримку України.

Усі охочі можуть відвідати виставку у Вінницькому обласному художньому музеї та насолодитися талантом українських художників, які своєю творчістю підтримують дух нашого народу у складні часи. Виставка триватиме до 5 липня.

Пленер проводився за підтримки керівника ОВА Вінниччини Сергія Борзова.

Ініціатор проєкту «Кращий художник / The best artist» 2024 «Місця сили України (Вінниччина)»: народний художник України, Володимир Козюк та засновник Благодійного Фонду Український Альянс Микола Філонов.

Головні організатори: Олександр Домбровський, Микола Філонов та Сергій Кудлаєнко.

Генеральні партнери: БФ «МХП-Громаді», ГО «Ми-Вінничани», громадська організація «Кращий художник, громадська організація «У серці з Україною».

До теми: У Вінниці встановили Рекорд України «Синергія добра та позитиву»

До теми: “Місця сили України – Вінниччина”: Стартував восьмий пленер «Кращий художник»

До теми: Учасники пленеру «Кращий художник» шукали “місця сили” в Козятині та в Сестринівці

До теми: “Подільські мальдіви” та вулички Браїлова писали учасники проєкту “Місця сили в Україні – Вінниччина”

До теми: Мальовнича Буша та Лядівський скельний монастир: Учасники пленеру «Кращий художник» писали неймовірну красу Вінниччини

До теми: Місця сили у Вінниці. Учасники пленеру «Кращий художник» 2024 писали Вінницю

До теми: Місця Сили України – Вінниччина. Ставка Гітлера “Вервольф”

До теми: У Вінниці відбулась презентація робіт художників проєкту “Місця сили України – Вінниччина”. ФОТОРЕПОРТАЖ

Попередня публікаціяДозвілля на вікенд у Вінниці: Куди піти 7-9 червня
Наступна публікаціяНа фасаді Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича встановили меморіальну дошку Анатолію Левицькому