6 червня на фасаді Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича урочисто відкрили меморіальну дошку, присвячену визначному культурному діячеві України Анатолію Левицькому.

Анатолій Левицький, заслужений працівник культури, пропрацював керівником Вінницької філармонії багато років. Його діяльність була спрямована на духовне збагачення людей, відродження і збереження українських народних традицій, а також розвиток професійного та аматорського мистецтва.

“Ми вшановуємо пам’ять визначної людини, діяча, заслуженого працівника культури Анатолія Левицького, – зазначив Ігор Івасюк. – Його професійна діяльність завжди була спрямована на духовне збагачення людей, відродження і збереження українських народних традицій, розвиток професійного та аматорського мистецтва. Зокрема, з ініціативи Анатолія Левицького у 2016 році у Вінницькій філармонії було створено симфонічний оркестр. Завдяки його зусиллям і наполегливості, у 2017 році філармонії було присвоєно ім’я Миколи Дмитровича Леонтовича. Ми вдячні Анатолію Івановичу за його внесок в культурне життя Вінниччини”.

Меморіальна дошка встановлена на знак вдячності за вагомий внесок Анатолія Левицького у культурне життя регіону та збереження українських традицій.

Джерело і фото: Вінницька обласна Рада

Попередня публікаціяУ Вінниці відбулось відкриття звітної виставки всеукраїнського мистецького VIII пленеру «Кращий художник 2024» — «Місця Сили України – Вінниччина»
Наступна публікаціяВінницькі вчителі можуть виграти премію в один мільйон гривень від Global Teacher Prize Ukraine 2024