Допомога школам Вінниччини у вигляді спортивного реманенту триває вже другий рік. Директори шкіл формують запити до благодійників та отримують необхідний інвентар.
Цього разу, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, соціальну акцію ініціювала народний депутат України Ірина Борзова, секретар Жмеринської міськради Кожуховський Вадим, відділ освіти Жмеринського району і Аліна Твердохліб та депутат обласної ради та голова Жмеринської районної військової адміністрації Інна Цимбал, за підтримки Благодійного Фонду Миколи Філонова “Український Альянс”.

«Під час повномасштабної війни, яку розпочала російська федерація проти України та українського народу, вкрай потребують підтримки наші діти. Під час війни діти відчувають різні емоції страх, біль, хвилювання за своїх рідних, за своїх батьків, які служать в Збройних силах України.

Нам дорослим вкрай необхідно робити все можливе для того, аби захистити права дітей, аби підтримати наших дітей, які живуть і навчаються в Україні. І сьогодні нам вдалось спільними зусиллями передати дітям спортивний інвентар для того, щоб вони в школі могли грати в ігри спортивні, могли займатися спортом.», – каже народний депутат Ірина Борзова.

Першим у маршруті благодійників став Браїлівський ліцей, який отримав ворота, різноманітні м’ячі, набори для флорболу та бадмінтону. Тут одразу зчинився справжнісінький міні майстер-клас від школярів з використання подарованого реманенту.

 «Допомога яку ми сьогодні отримали дуже важлива для нашого ліцею. Тому що, на уроках фізичної культури, згідно з новим навчальним планом, діти наші опановують нові види спорту це такі, як флорбол, футзал, бадмінтон, регбі. Зрозуміло, що їм це дуже подобається. Як би не було сьогодні спортивного інвентарю ми не змогли б проводити уроки фізичної культури», – каже Людмила Жарук, директорка Браїлівського ліцею ім. В. Забаштанського.

Начальниця Жмеринської районної військової адміністрації, депутат Вінницької облради Інна Цимбал підкреслила, що на її глибоке переконання саме допомога молоді та дітям має бути в пріоритеті сьогодні, адже саме їм жити і розбудовувати Україну.

«На моє глибоке переконання, загалом, якщо ми робимо щось на перспективу, це означає, що ми підсилюємо, як свою власну віру, так і віру в цілому України, що завтра буде — завтра і в ньому буде перспектива, в ньому обов’язково буде молодь, яка буде розбудовувати Українську державу», – зауважила Інна Цимбал.

У мальовниче село Мартинівка серед полів та пагорбів Жмеринщини також привезли спортивний реманент. Мартинівський ліцей дивує широкими коридорами та охайністю. Ліцей славиться досягненнями своїх випускників та високими результатами ЗНО. Зараз тут впроваджують 12 спортивних модулів за новою програмою.

 «Для нас це дуже необхідна допомога, тому що, в нашій громаді впроваджуються нові модульні уроки фізкультури. Ми навчаємо 12 модулів фізкультури для дітей шкіл Жмеринської територіальної громади. Тому цей інвентар є необхідним і регбі і флорбол і бадмінтон і всі інші такі популярні сьогодні види спорту.

Ми хочемо дітей по іншому взагалі жити, по іншому сприймати життя, ми хочемо показати, що спорт це модно, спорт це сучасно і спорт це класно», – розповідає Аліна Твердохліб, начальник управління освіти Жмеринської територіальної громади.

Вже майже п’ятдесят років поспіль Мартинівським ліцеєм керує директор Іван Бевз. Він невтомно опікується освітою дітей та завжди шукає кращі можливості для навчання.

 «Маю честь очолювати цей заклад уже дуже багато років. За час роботи питання розвитку фізкультури і спорту завжди перебуває у центрі уваги, як учнівського, так і педагогічного колективу. Особливо актуально це питання постало у воєнний час, це не тільки є відповідь на поглиблення знань, а це в першу чергу психологічна розрядка.

Пам’ятаю коли перші дні оголошувалась тривога, з якою напругою діти сприймали цю ситуацію. Сьогодні, особливо під час різних спортивних заходів, конкурсів, змагань вдається значно розслабити психіку дітей і дати можливість їм нормально в гарних здорових умовах здобувати освіту», – розповідає директор Мартинівського ліцею Іван Бевз.

Окрему подяку благодійникам висловили й учасники шкільного самоврядування. Світлана Закшевська, голова учнівського самоврядування також наголосила на важливості такої підтримки та уваги до потреб школярів.

 «Я дякую, Ірині Борзовій та Благодійному фонду «Український альянс» за те, що вони подарували нам спортивне обладнання, адже наша школа відома своїми спортивними перемогами. Наші учні у дуже гарній фізичній формі, вони активні, перемагають. Я сподіваюсь, що це обладнання подарує їм ще більше сил наснаги та впевненості у собі, щоб здобувати нові перемоги», – каже Світлана Закшевська.

До теми: Дві школи на Вінниччині отримали спортінвентар в акції «Спорт заради Перемоги»

До теми: Благодійники передали школам спортінвентар: На Вінниччині триває акція «Спорт заради Перемоги!»

До теми: На Вінниччині триває акція Благодійного Фонду «Миколи Філонова «Спорт заради Перемоги». ВІДЕО

До теми: На Вінниччині триває благодійна акція «Спорт заради Перемоги»

До теми: «Спорт заради Перемоги». Козятинські школярі отримали новий спортивний інвентар

Попередня публікаціяРозклад екскурсій і майстер-класів у Вінниці на червень
Наступна публікаціяВінничан запрошують долучатись до інформаційної кампанії «Листи до вільного Криму»