На Вінниччині триває акція Благодійного Фонду «Миколи Філонова «Спорт заради Перемоги». ВІДЕО

У Вінницькій області триває спільний проєкт Благодійного Фонду Миколи Філонова “Український Альянс” та благодійного Фонду “МХП-Громаді” – «Спорт заради Перемоги».

Спортивний інвентар доставили в гімназію та ліцей села Грушківці та Черепашинці, що на Вінниччині.

Організували цю акцію спільно Благодійний Фонд Миколи Філонова «Українській Альянс» та БФ «МХП-Громаді».

Свої потреби школи визначали самостійно. Серед необхідного: гімнастичні мати, м’ячі волейбольні, футбольні, баскетбольні, гімнастичні палиці та обручі, шахи, шашки, скакалки та інші спортивні знаряддя.

За словами Очільника фонду Миколи Філонова, діяльність фонду в умовах війни зосереджена на допомозі військовим. За цей рік разом з ГО «МИ-Вінничани» організації надали допомоги ЗСУ вже на понад 15 мільйонів гривень, це і дрони, і тепловізори і багато іншого.

«Сьогодні в цих умовах держава не може приділити достатньо уваги бюджетній сфері школам, ліцеям, дитячим садочкам. Це зрозуміло, тому що, пріоритет державний також допомога ЗСУ. На початку цього року до нас дійшла інформація, що в місцевих бюджетах не виділені кошти, майже взагалі в межах Хмільницького району, на спортивний інвентар для навчальних закладів.

Але діти не мають страждати, через те що в нас ж такий сусід, який пішов на нас з агресією. Тому, там де не може долучитись держава, там де не може допомогти місцева влада, мають ставати поруч громадські організації, благодійні фонди. Ми спільно з Благодійним Фондом «МХП-Громаді» започаткували таку акцію «Спорт заради Перемоги»», – каже очільник БФ «Українській Альянс» Микола Філонов.

Він пояснює, що за умовами акції директори навчальних закладів звертаються до благодійного фонду і подають заявку по своїх потребах в спорт інвентарі. Благодійники закуповують необхідне і передають.

«Ще раз звертаємось, щоб директори, вчителі фізкультури не соромились і звертались до нас. Це благодійна акція, яку ми будемо продовжувати і в наступному році», – підкреслив Микола Філонов.

В селі Грушківці радо зустріли допомогу і здивували благодійників сюрпризом від дітлахів з гуртка в’язання. Вони вив’язали подарунок для БФ «Українській Альянс» повнорозмірний м’яч і підставку до нього.

«Хочу висловити абсолютну вдячність за таку необхідну допомогу і в такий нелегкий час. Знаєте, ми вчителі кожного дня спостерігаємо наскільки важливими є спортивні заняття для дітей. Це і психологічне розвантаження, заспокоєння, це і можливість відірвати дітей від гаджетів, від сучасного насильницького світу і тому заняття спортом це дуже важливо», –  каже директорка гімназії з дошкільним підрозділом села Грушківці Раїса Колісник.

В селі Могилівка теж радо зустріли вантаж зі спортивним реманентом. В цій школі попри відсутність спортивних знарядь повністю виконують шкільну програму з фізичного розвитку. Та більш того, в селі проводять козацькі забави, а імпровізований стадіон облаштували своїми руками. Діти кажуть, що тепер точно зможуть взяти участь у гімназіадах.

«Сьогодні ми отримали таку дуже прекрасну допомогу від фонду «Українській Альянс» у вигляді спортивного інвентарю. Ми безмежно вдячні, щасливі і я і мої колеги та учні, особисно навіть і вчитель фізкультури. Тому що, насправді, спорт, фізично активний спосіб життя є наразі дуже важливим для кожного українця, а особливо для нашого підростаючого покоління.

Нажаль, ми перебуваємо зараз в умовах війни. Ми змушені проводити уроки фізкультури в зовсім не простих обставинах. А завдячуючи такому прекрасному інвентарю, думаю, уроки фізкультури будуть проходити у нас на ура. Про нас будуть знати і чути більше, ми зможемо брати участь у більшості гімназіад і добиватись кращих результатів», – розповіла Ольга Кітачко, директорка ліцею села Черепашинці.

Сюжети з інших шкіл Вінниччини дивіться за посиланнями:

На Вінниччині триває благодійна акція «Спорт заради Перемоги»

«Спорт заради Перемоги». Козятинські школярі отримали новий спортивний інвентар

Корделівський опорний ліцей отримав спортивне приладдя для школярів. Відео

Школи Козятина отримали спортивний інвентар від благодійників

Попередня публікаціяЗимовий стиль: трендові шапки для сучасних зимових образів
Наступна публікаціяБути гарною кожного дня – це легко: маленькі хитрощі для жіночої краси