Червоне вино: користь чи шкода для здоров’я

Червоне вино
Експерти розвіяли найпопулярніші міфи про користь червоного вина

Вже давно існує уявлення, що помірне вживання червоного вина може сприяти зниженню ризику серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та раку, а також підвищити тривалість життя. Але останні дані та висновки експертів суперечать міфам і популярним переконанням щодо користі червоного вина.

Про це повідомляє Yahoo Life.

Проте, Всесвітня організація охорони здоров’я в своїй заяві в січні 2023 року визнала, що жоден рівень споживання алкоголю не є безпечним для здоров’я та включила алкоголь до групи найвищого ризику разом із засобами, такими як азбест, радіація та тютюн.

Хоча червоне вино містить ресвератрол, який діє як антиоксидант і може захищати клітини від вільних радикалів, ВООЗ наголосила, що дослідження про можливі корисні властивості червоного вина не надто переконливі. Науковці вказали на те, що ресвератрол також міститься в інших продуктах, таких як чорниця, журавлина, арахіс, фісташки і темний шоколад.

Дослідники наголошують, що популярність “французького парадоксу” – ідеї, що французи можуть насолоджуватися високим вмістом жирів у їжі та червоному вині, при цьому маючи менше серцевих захворювань – не має належної наукової підтримки. Деякі дослідники вважають, що інші фактори, такі як стиль життя та харчування, можуть бути важливішими чинниками у забезпеченні здоров’я серця у французів.

Отже, хоча існують певні елементи в червоному вині, які можуть мати певний позитивний вплив на здоров’я, важливо розуміти, що споживання алкоголю пов’язане із значними ризиками для здоров’я загалом, і експерти радять підходити до цього питання з обережністю та консультуватися із фахівцями у галузі.

Попередня публікаціяНа Вінниччині хірурги реконструювали обличчя пацієнта
Наступна публікаціяСтилістка назвала трендові речі, що не варто одягати жінкам після 40 років на Новий рік