На Вінниччині хірурги реконструювали обличчя пацієнта

унікальна операція
Вінницькі лікарі провели унікальну операцію пацієнту

На Вінниччині хірурги обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова провели унікальну операцію ендопротезування скроневонижньощелепного суглобу з використанням сучасних біоінженерних технологій.

Про це повідомляє пресслужба лікарні.

Хірургічна бригада Всеукраїнського онкологічного центру імені М.І. Пирогова, яку представляють Олексій Товстокорорий та Олександр Кобяков, успішно виконала високотехнологічну операцію заміни скроневонижньощелепного суглобу, використовуючи метод ендопротезування.

Це втручання стосувалося до пацієнта з посттравматичною деформацією та фіброзним анкілозом скроневонижньощелепного суглобу (СНЩС), спричиненим серйозною травмою обличчя.

Лікарі підкреслюють, що реконструктивна хірургія в сучасному світі є складною синергією кібернетики та медичної експертизи, яка включає в себе тісну взаємодію хірургічної бригади, біоінженера, передового обладнання та накопиченого досвіду.

«Анкілоз СНЩС призводить до обмеження рухів нижньої щелепи, утруднює їжу та мову, а також створює значний психологічний дискомфорт для пацієнта. Для повної заміни скроневонижньощелепного суглобу ми використали індивідуалізований ендопротез, виготовлений з медичного титану та ультрависокомолекулярного поліетилену. Важливим етапом було віртуальне хірургічне планування операції, використання програмного забезпечення для аналізу фізичних характеристик імплантату, а також створення індивідуальних 3D-шаблонів та анатомічних 3D-моделей обличчя пацієнта. Це дозволило забезпечити збереження фізіологічної біомеханіки рухів щелеп, забезпечити тривалу функціональність ендопротезу та уникнути післяопераційних ускладнень», – наводиться у повідомленні.

Попередня публікаціяВідключення світла у Вінниці: які вулиці тимчасово залишаться без електропостачання з приводу планових робіт
Наступна публікаціяЧервоне вино: користь чи шкода для здоров’я