На сайті платформи електронної демократії опублікована петиція в якій Вінницькі міськраду хочуть зобов’язати поширювати достовірну інформацію про допомогу ЗСУ. Зокрема, правдиво повідомляти про джерела цієї допомоги.

Ініціатором став Микола Філонов, очільник БФ «Український Альянс» та засновник медіахолдингу «Новини Вінниці».

На сайті платформи електронної демократії опублікована петиція в якій Вінницькі міськраду хочуть зобов’язати поширювати достовірну інформацію про допомогу ЗСУ. Зокрема, правдиво повідомляти про джерела цієї допомоги

Як ідеться в петиції, в інформаційному просторі Вінницької області системно з’являються повідомлення рекламного характеру структур з невизначеним статусом, які «передають захисникам» техніку, автомобілі та спеціальні засоби, які придбані за кошти платників податків (вінничан), з міського бюджету Вінницької Територіальної Громади.

«Приписування собі заслуг пожертв на користь фронту отримала скандальний резонанс на загальнодержавному рівні, коли ЗМІ оприлюднили дані, що начебто «ініціатива» передачі автівок ЗСУ та дронів насправді була реалізована через тендери за бюджетні гроші.

Ситуація, коли за рахунок платників податків відбуваються спроби заробити політичні бали не темі допомоги ЗСУ, в розпал повномасштабної війни – неприпустима», – зазначає Микола Філонов.

Відповідно до статті 65 Конституції України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов’язком громадян України. Мешканці Вінниці та Вінницької області активно підтримують оборону України, вносячи свою фінансову допомогу Збройним Силам України і іншим силовим структурам. Однак, існують питання щодо прозорості та ефективного управління цими коштами.

Петиція містить низку вимог:
  • Зазначати джерело фінансування при публікації на офіційному сайті Вінницької міської ради та в соціальних мережах повідомлень про надану допомогу ЗСУ. Це може бути бюджетні кошти, спонсорські внески, міжнародні гранти або приватні внески.
  • Зобов’язати Департамент у справах засобів масової інформації та зав’язків з громадськістю Вінницької міської ради контролювати розповсюдження інформації в ЗМІ та соцмережах, що стосується передачі допомоги ЗСУ, та реагувати на недостовірну чи неповну інформацію.
  • Рекомендувати міському голові міста Вінниці надавати інформацію щодо джерел фінансування допомоги на своїх інформаційних платформах.

«Ми вважаємо, що вінничани, які вносять свою допомогу на фронті, заслуговують на чесне та відкрите управління коштами, виділеними на підтримку Збройних Сил України. З повагою, Микола Філонов.», – йдеться в петиції.

Повний текст петиції за посиланням тут.

Попередня публікаціяЗолото, срібло та бронза: вихованці Вінницької спортивної школи № 2 підкорили рейтингові турніри
Наступна публікаціяУ Словаччині на турнірі з художньої гімнастики вибороли золото та срібло