На Вінниччині у Липовці відзначили ще 20 переможців конкурсу «Професійне зростання».

Цей конкурс започаткувало ГО «Ми-Вінничани» спільно з БФ «МХП-Громаді», народними депутатами Миколою Кучером, Ларисою Білозір й Геннадієм Вацаком. Відомими вінничанами Олександром Домбровським, Сергієм Кудлаєнко та Благодійним фондом Миколи Філонова «Українській Альянс».

В церемонії нагородження переможців конкурсу міні грантів взяв учать заступник голови правління компанії MHP, Голова Наглядової Ради Благодійного Фонду МХП-Громаді Юрій Мельник.

За словами Валерія Коровія, шлях до розвитку громад залежить від розвитку професіоналів на місцях. Адже саме професійні, вмотивовані та готові до змін люди будуть розбудовувати свої села та містечка.

Мотивувати та підтримати, дати поштовх до розвитку має конкурс «Професійне зростання», а також конкурс «Твори добро» які започаткувало громадське об’єднання. 

«Кожен із нас глибоко у своєму сприйнятті дійсності розуміє що, так як було до війни уже не буде. Ми чудово розуміємо, що в повоєнний час у нас буде дуже багато нових викликів. Понад 50 тисяч чоловіків та жінок мобілізовані в ЗСУ. Ми розуміємо ті виклики, які у нас будуть стояти в частині демографічної ситуації. І не тільки у Вінницькій області, а і в України.

 Війна показала, що держава це те що забезпечує безпеку. Це там де ми хочемо жити, це там де наші діти мають жити. Як розвивати ці території, що для чого зробити? Але знову ж таки, як би ми що не робили, і як би ми що не думали, без фахово підготовлених, патріотичних, вмотивованих людей нічого не зможемо зробити», – каже Валерій Коровій.  

В Липовецькій громаді презентували свої ідеї цьогорічні переможці. Серед них освітяни, музиканти, лікарі, аудиторка та гурток «Дитячого телебачення». За грантові кошти вони реалізовуватимуть проєкти свого професійного росту.

«На справді за професією, я не художник, я інженер проєктант – займаюсь проєктуванням будівель і споруд. Проєкт буде нести собою не тільки мистецький посил, бо це виставка картин, але і історичне посилання. Тому що виставка картин буде з будинками — історичними будинками нашого славетного міста Бар. Хочу познайомити жителів громади і жителів міста з будинками, які мають архітектурне значення», – каже архітекторка з міста Бар Вікторія Гриськова.

«Свій сертифікат, я хочу використати для того, щоб збільшити свої навички, покращити свої вміння, здобути нові знання у своїй професії. А так як я працюю з багатьма і державними установами, і благодійними фондами, і громадськими організаціями, я вважаю, потрібно кожному, в такий важкий для країни час, розвиватися. Для того наші військові по поверненню додому побачили результат їхньої роботи в нашому розвитку. Що ми не склали руки і не просто ховалися за їхніми спинами, а що ми розвивалися. Адже попереду нас чекає розвиток та відбудова нашої країни», – каже аудитор Інна Гарькова.

«Подавала на грант з ораторського мистецтва, тому що у кожної людини є цілі і для того, щоб донести правильно і завжди лаконічно українське слово, українську мову цього мені не вистачало», – каже викладачка Подільського наукового ліцею.

«В звичайному житті, я звукорежисер і маю невеличку студію звукозапису. На написання цього проєкту спонукала служба в ЗСУ, бо реалії цього вимагають. Зараз очікую відправлення на бойове завдання і так як маю обладнання певне хочу взяти невелику мобільну студію звукозапису з собою», – розповів Олександр Дєдов, звукорежисер військовослужбовець ЗСУ.

Від самого початку проєкт «Професійне зростання» громадського об’єднання «Ми-Вінничани» підтримали благодійники фонду «МХП-Громаді». Наразі ефективність та зацікавленість проєкту на Вінниччині дуже висока тож благодійники збираються масштабувати його і провести в інших регіонах України.

 «Є рішення і ми це рішення будемо з нашими колегами з ГО «Ми-Вінничани» пробувати робити вже в цьому році вже буквально в червні-липні започаткувати проєкт в Черкаській області, можливо в Київській області. Не поширюючи можливо на всю область, так масштабно, як це робили вінничани, а для конкретних громад однієї-двох, просто апробувати і людям показати, що в цьому є сенс.

Тому що, переможець проєкту отримує десять тисяч гривень і той хто не був тут не бачив, йому дуже важко зрозуміти, що за ці кошти можна зробити. Наче це й кошти не такі великі, але якщо їх використати з розумом, в першу чергу через власний розвиток, через додаткові знання, через додаткові курси, через розвиткові програми. Це та що потім ти можеш через мультиплікацію донести до тих з ким ти працюєш, хто тебе слухає, кому ти можеш передати ці знання», – каже Юрій Мельник, голова Наглядової ради фонду «МХП — Громаді».

За словами очільника БФ «Українській Альянс» Миколи Філонова, конкурс «Професійне зростання показує свою ефективність на Вінниччині уже другий рік поспіль. Цього року охочих взяти участь у ньому було понад 800 і деякі з учасників подавались вдруге.

«Я думаю, що висновки потрібно робити не зі слів нас, як організаторів і співорганізаторів, тому що, все що ти собі генеруєш в житті має якісь правки. Тому якщо сьогодні подивитесь на реакцію, на емоції, на відчуття людей які брали участь в конкурсі, або перемогли ви все зрозумієте. Тому що, сам факт виграшу він мотивує, він надихає, бо відсотків тридцять переможців сьогодні говорили, що вони вперше в житті щось виграють», – каже Микола Філонов.

По завершенню вручення сертифікатів конкурсу «Професійне зростання» очільник Липовецької громади Віктор Бичков запросив усіх присутніх висадити разом магнолії, які прикрасять своїм цвітінням середмістя Липовця.

«Сьогодні в Липовецькій громаді визначна подія, не кожний раз приїжджають такі поважні люди, поважні організації. Сьогодні були присутні переможці конкурсу з двох районів з багатьох громад і конкурс підсумовує підсумки напрацювань, побажань, думок, мрій наших конкурсантів на майбутнє. А на честь цієї акції підбивання підсумків було завершено впровадження спільної програми БФ «МХП-Громаді» та ГО «Ми – Вінничани» і жителів міста Липовець по висадці дерев магнолій. Вони будуть символізувати надію на краще, надію на майбутнє України і Липовеччини», – каже Віктор Бичков.

До теми: В Хмільнику відзначили переможців грантового конкурсу «Професійне зростання». Фоторепортаж

До теми: В Ладижині презентували проєкти переможців конкурсу «Професійне зростання»

До теми: В Могилів-Подільському привітали переможців конкурсу «Професійне зростання – 2024»

До теми: У Вінниці визначили 160 переможців конкурсу міні-грантів “Професійне зростання”

Попередня публікаціяУ Вінниці з могили “Грінки” викрали подарунок матері
Наступна публікаціяПрогноз погоди у Вінниці на 7 червня