У Могилеві-Подільському вручили сертифікати 20 переможцям конкурсу «Професійне зростання», який у же другий рік поспіль проводить громадське об’єднання «Ми-Вінничани».

Цьогоріч на конкурс поступило понад вісімсот заявок з яких визначили 165 переможців майже у всіх громадах області.

Ткацький станок для Буші, перукарня для дітей, тренажер для вдосконалення навичок хірурга, ось неповний перелік цікавих та корисних ініціатив з професійного зростання.

Як влучно підкреслив голова ГО «Ми-Вінничани» Валерій Коровій, цей конкурс надихає. Він про розвиток та планування майбутнього.

«Сьогодні перший етап підведення підсумків проекту «Професійного зростання». Ми розпочали з міста Могилів-Подільський, безпосередньо вручено 20 сертифікатів переможцям. І це має певною мірою символічне значення, тому що, ми постійно розпочинаємо нові проекти з міста Могилів-Подільський, яке є прикордонним у Вінницькій області.

Але разом з тим, ми буди дуже приємно вражені, якістю підготовки проектів, які торкалися тематики інклюзії, професійного зростання працівників галузі охорони здоров’я. Вперше стикнулися з тим, що лікарі безпосередньо подають документи.

Дуже цікаві проекти по роботі з дітьми, особливо в частині вивчення історичної спадщини. Знову ж таки має дуже велике відношення до Подністров’я, де ми бачимо, дуже багато культурних осередків і перлин у Вінницькій області. Таких як Буша, Ольгопіль, Чічельник. За великим рахунком, це надихає», – каже голова Громадського об’єднання «Ми-Вінничани» Валерій Коровій.

Переможниця конкурсу «Професійне зростання» Антоніна Груба вчителька, але її проект не про освіту, а про волонтерство. На виграні кошти вона планує закупити подрібнювач та вакууматор для того, щоб виготовляти ще більше продукції для військових.

«Я очолюю волонтерській Хаб Ярішівської громади, ми допомагаємо ЗСУ, тим чим можемо. Готуємо смаколики, виготовляємо окопні свічки, лікувальні мазі, розпалювачі. Всі те що просять наші військові, те що ми можемо зробити своїми силами», – каже пані Антоніна.

Вразили освітні проекти та проекти розвитку молоді, наприклад, проект музичної студії «Rock street» де діти не тільки вивчають світову музичну спадщину, а й вчаться створювати музику самостійно.

 «Проект націлений на те, щоби наша молодь могла долучитися до вивчення світового рівня музики, рок-музики. Щоб ми нарешті змогли конкурувати на світовому рівні, долучитись до створення своєї музики», – каже один з переможців конкурсу Сергій Захарчук, засновник та керівник проекту музичної студії «Rock street».

За словами Сергія Захарчука, на виграні кошти буде закуплене необхідне обладнання для музичної студії. Наразі діти та підлітки, які беруть у ній участь вже опановують багато музичних інструментів та навичок, отже на переконання керівника студії, ми незабаром можемо сподіватись на запалення нових українських зірок.

Як розповідає Тетяна Фоменко помічниця народного депутата України Геннадія Вацака, команда народного депутата завжди підтримує подібні проекти.

 «Наша команда завжди підтримує такі проекти, бо вони позитивні, проекти розвитку. Якщо минулого року на конкурсі «Професійне зростання» ми бачили, що найбільше було подано проектів, припустимо, від освітян і працівників соціальної сфери, то в цьому році вже є і медики і діючі й майбутні, дуже багато молоді, знову був проект «Мама в декреті», по туризму, краєзнавству, це надзвичайно цікаво.

І це варто підтримувати, через те що люди мають мріяти і їхні мрії мають реалізуватись. Дай Боже, щоб реалізувалась і наша найголовніша мрія — мрія про Перемогу», – каже Тетяна Фоменко.

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер  Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса БілозірГеннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 рр. Валерій Коровій.

Попередня публікаціяВесняний зелений борщ: традиційний рецепт української кухні
Наступна публікаціяНа свято літа «Джуманджі» запрошують вінницькі пластуни