В Ладижині, що на Вінниччині відбулось нагородження переможців конкурсу «Професійне зростання». Цей конкурс минулого року започаткувало Громадське об’єднання «Ми-Вінничани», спільно з партнерами БФ «МХП-Громаді» та народними депутатами Миколою Кучером, Ларисою Білозір та Геннадієм Вацаком і партнерами.

Цьогоріч на конкурс поступило понад вісімсот заявок з яких визначили 165 переможців майже у всіх громадах області. В Ладижині отримали сертифікати переможців та презентували свої проєкти 20 учасників.

«Я мріяла, про банер. Хоча це звучить дуже банально, але для школи, я вважаю, це дуже потрібна річ. Він створюватиме більш святкову атмосферу на останньому дзвонику на перше вересня, випускний», – каже переможниця Оксана Нагорна.

Оксана Нагорна, педагог організатор в Кузьминецькій школі Кунківської сільської ради. На цій посаді вона перший рік і каже, дуже важливо, що отримала підтримку свого проєкту, адже завдяки цьому вона повірила у свої сили.

Потужний проєкт для гуртка радіоконструювання представив директор Дашінської станції юних техніків.

«Автор проєкту керівник гуртка радіоконструювання Олександр Головченко, він розробив цей проєкт, який ми подали на конкурс. Проєкт називається, «Придбання обладнання та матеріалів для виготовлення FPV-дронів». Бо ми плануємо з першого вересня наступного навчального року відкрити гурток операторів БПЛА де діти зможуть навчитись складати дрони та використовувати їх практично», – розповідає Олександр Горбатюк, директор Дашінської станції юних техніків.

Майбутнє саме за такими активними й професійними людьми. Щобільше, учасники які не перемогли минулого року, цього року подавали заявки знову і завдяки своєму завзяттю та наполегливості деякі здобули перемогу.

 «Будь-який проєкт, який якимось чином підіймає ініціативу людей, заставляє щось робити, думати, він дуже важливий. Оця ідея ГО «Ми-Вінничани» вона дуже важлива і дуже цікава, тому що є люди яким хочеться зростати, яким хочеться стати кращим ніж він є сьогодні, а завтра краще ніж він був раніше. Ті люди які виграли там дійсно дуже все цікаво і для тих людей, які писали і для їх колективів. Це стосується в першу чергу шкіл, дитячих садочків, це стосується будинків культури, це стосується всіх тих, хто хоче, що їх громада розвивалась, ставала кращою і щоб були створені умови для наших дітей», – відмітив високу активність освітян народний депутат України Микола Кучер.

Проєкти учасників вражають, адже вони не тільки розвиваються самі, а й розвивають свої громади. Кожен проєкт просякнутий любов’ю до людей та своєї рідної землі. Саме такі щирі й патріотичні люди, в майбутньому, стануть рушійною силою змін та перетворень нашої країни на процвітаючу європейську державу, переконаний голова ГО «Ми-Вінничани» Валерій Коровій.

 «Коли ми дивимось в завтрашній день, ми повинні прагнути змоделювати ситуацію. Перед нам є дуже багато нових викликів, які стосуються цілої низки нової проблематики й демографічного характеру і перегляду цілого ряду ідеологічних догм, які на превеликий жаль торкалися, в історичному плані, нашого минулого.

Нам потрібно буде дуже швидко вибудовувати нову парадигму і ідеологічну і прагматичний такий підхід, в питаннях розвитку громад. Центральним елементом можуть бути фахові, вмотивовані, професійні, креативні люди. Ніколи система не може розвиватись, не буде розвиватись, якщо вона не буде наповнена такими людьми. Тому ми прагнемо все зробити, щоб дати нові знання, розвинути навички креативності, нових підходів. Тому що, люди повинні навчитись дуже швидко приймати рішення, вони повинні бути ефективні і вони повинні рухатись вперед долаючи ті нові виклики, які є», – каже Валерій Коровій.

Попередня публікаціяПекельна суміш: до марганцю у воді вінничан додався ще й амоній
Наступна публікаціяЦієї ночі над Вінниччиною знову збивали “шахеди”