Ходіння по канату, розпалювання кресалом та ярмарок: У Вінниці відсвяткували День Першої Пластової Присяги

У середмісті Вінниці на площі перед Літнім театром відбулось святкування Дня Першої Пластової Присяги. Чого тут тільки не було, розпалювали трут кресалом, ходили по канату, грали в ігри, ставили намет, малювали та найголовніше ділились досвідом українського пластунства.

«Сьогодні Відзначаємо День Пластової Присяги, яка була складена 112 років тому. Сьогодні до нас прийшли понад 60 учасників. Багато дітей, які спробували себе у розпалюванні вогню кресалом у переправі. Зараз вони малюють розвиваються та граються між собою та проводять добре свій час», – каже керівниця Вінницького Пласту Анна Бояновська.

За словами керівниці Вінницького Пласту, на сьогодні організація має багато цікавих гуртків та активностей до яких можуть долучитись родини вінничан. Діти можуть разом з батьками доєднатись до Пласту вже з трирічного віку.

Загалом, Пласт це довічна організація в якій усі діляться своїм досвідом та навичками. Пластуни вивчають історію України, розвиваються і намагаються бути корисними своїй державі та допомагати людям.

«В Пласті є метода, яка залежно від віку дає відчуття, в першу чергу, вартості себе, відповідальності, самоорганізації тобто самозарадності. Діти ростуть з думкою, про свого ближнього, з думкою про допомогу і про майбутнє нашої держави», – каже виховник Вінницького Пласту Віталій Рудий (Балу).

Як розповідає виховник, діти відвідують різні гуртки Пласту, здобувають навички, вивчають історію України та їздять у пластові табори. Сам виховник у Пласті вже два роки від того моменту коли привів сюди свою дитину.

Захід відвідали багато вінничан.  Вони приєднувались до активностей, купували виготовлені пластунами сувеніри та поробки на імпровізованому ярмарку та цікавились як приєднатись до Вінницького Пласту.

Більше про вінницьких пластунів можна дізнатись з нашого попереднього матеріалу ТУТ.

Попередня публікаціяСьогодні Вінниця проводжає у вічність полеглого Героя
Наступна публікаціяНа Вінниччині успішно знешкодили артилерійський снаряд