Канелоні з м’ясом. Покроковий рецепт

Канелоні – це чудова альтернатива традиційній лазаньї або пасті, що може додати різноманітності до вашого італійського столу. Ці трубочки, діаметром від 2 до 3 сантиметрів, можуть бути наповнені різноманітними начинками, а після запікання перетворюються на неймовірно смачне блюдо, що може зробити ваш обід або вечерю особливим. Вони нагадують запіканку з макаронів і м’яса, але виглядають набагато оригінальніше завдяки своїй унікальній формі.

Для канелоні:

  • 2 цибулини (приблизно 220 г)
  • 5 ст.л. олії
  • 800 г яловичого фаршу
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю
  • 2 ч.л. італійських трав
  • 1 ч.л. солі
  • 400 мл несоленого томатного соку
  • 250 г канелоні
  • 50 г пармезану

Для соусу:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 1 л молока
  • ¼ ч.л. мускатного горіха
  • ¼ ч.л. солі

 

**КРОК 1:**

Вийміть молоко з холодильника. Очистіть і дрібно наріжте 2 цибулини. На розігрітій сковороді з 5 столовими ложками олії обсмажте цибулю протягом 3 хвилин.

 

**КРОК 2:**

До обсмаженої цибулі додайте 800 г фаршу, смажте, періодично помішуючи, протягом 7 хвилин.

 

**КРОК 3:**

Приправте фарш на сковороді 1 чайною ложкою меленого чорного перцю та солі, 2 чайними ложками італійських трав, додайте 400 мл соку та добре перемішайте. Тушкуйте на середньо-високому вогні ще 10 хвилин. Після цього відставте фарш, щоб він охолов.

КРОК 4:

Тим часом приготуйте соус бешамель: у сотейнику розтопіть 100 г вершкового масла, додайте 100 г борошна, постійно перемішуючи дерев’яною ложкою, до отримання золотистого кольору.

КРОК 5:

Поступово вливайте 1 літр молока кімнатної температури до борошняно-масляної суміші, додайте по ¼ чайної ложки солі та мускатного горіха, продовжуючи мішати, поки соус не стане гладким і не набуде консистенції рідкої сметани. Зніміть соус з вогню.

Попередня публікаціяСоціально відповідальний бізнес підтримав благодійний марафон «Вінничани для ЗСУ»
Наступна публікаціяЯблучно-горіховий штрудель з лаваша. Покроковий рецепт