Канелоні – це чудова альтернатива традиційній лазаньї або пасті, що може додати різноманітності до вашого італійського столу. Ці трубочки, діаметром від 2 до 3 сантиметрів, можуть бути наповнені різноманітними начинками, а після запікання перетворюються на неймовірно смачне блюдо, що може зробити ваш обід або вечерю особливим. Вони нагадують запіканку з макаронів і м’яса, але виглядають набагато оригінальніше завдяки своїй унікальній формі.
Для канелоні:
- 2 цибулини (приблизно 220 г)
- 5 ст.л. олії
- 800 г яловичого фаршу
- 1 ч.л. чорного меленого перцю
- 2 ч.л. італійських трав
- 1 ч.л. солі
- 400 мл несоленого томатного соку
- 250 г канелоні
- 50 г пармезану
Для соусу:
- 100 г вершкового масла
- 100 г борошна
- 1 л молока
- ¼ ч.л. мускатного горіха
- ¼ ч.л. солі
**КРОК 1:**
Вийміть молоко з холодильника. Очистіть і дрібно наріжте 2 цибулини. На розігрітій сковороді з 5 столовими ложками олії обсмажте цибулю протягом 3 хвилин.
**КРОК 2:**
До обсмаженої цибулі додайте 800 г фаршу, смажте, періодично помішуючи, протягом 7 хвилин.
**КРОК 3:**
Приправте фарш на сковороді 1 чайною ложкою меленого чорного перцю та солі, 2 чайними ложками італійських трав, додайте 400 мл соку та добре перемішайте. Тушкуйте на середньо-високому вогні ще 10 хвилин. Після цього відставте фарш, щоб він охолов.
КРОК 4:
Тим часом приготуйте соус бешамель: у сотейнику розтопіть 100 г вершкового масла, додайте 100 г борошна, постійно перемішуючи дерев’яною ложкою, до отримання золотистого кольору.
КРОК 5:
Поступово вливайте 1 літр молока кімнатної температури до борошняно-масляної суміші, додайте по ¼ чайної ложки солі та мускатного горіха, продовжуючи мішати, поки соус не стане гладким і не набуде консистенції рідкої сметани. Зніміть соус з вогню.