Яблучно-горіховий штрудель з лаваша. Покроковий рецепт

Приготувати штрудель з лаваша — набагато швидше та простіше, оскільки не потрібно витрачати час на приготування тіста, а смакові якості десерту залишаються чудовими. Для начинки ми використовуємо ті самі інгредієнти, що і для класичного віденського штруделя з яблуками, додавши родзинки та горіхи.

ІНГРЕДІЄНТИ

Крок 1: Наріжте 4 яблука насіннєві коробочки та кубиками. Підготуйте 50 г волоських горіхів, промийте 70 г родзинок. Натріть 50 г сухарів на крупній терці.

Крок 2: На пательні розтопіть 40 г вершкового масла, додайте яблука та 100 г цукру. Тушкуйте їх протягом 15 хвилин, додаючи на кінець 1 ч.л. кориці. Після цього зніміть з вогню.

Крок 3: Розігрійте духовку до 180 градусів. Розгорніть лаваш на столі, роблячи так, щоб його шматочки перекривали один одного на 5-6 см. Збийте 1 яйце та змастіть краї лаваша.

Крок 4: Посипте лаваш сухарями, розмістіть родзинки, горіхи та яблука вздовж одного краю. Згорніть бокові краї та закрутіть штрудель. Розмістіть його на пекарському аркуші, обтягнутому пергаментом, швом донизу.

Крок 5: Збийте ще 1 яйце та змастіть верх штруделя. Пекти десерт 20 хвилин, а за бажанням при подачі присипте цукровою пудрою.

Попередня публікаціяСоціально відповідальний бізнес підтримав благодійний марафон «Вінничани для ЗСУ»
Наступна публікаціяЗручність і стиль: Огляд трендів весняного сезону