Кіш — це прекрасна французька страва, що відома ще з XVI століття та нагадує пиріг. Початково його готували лише з тіста, яєчно-молочної заливки та копченого бекону, схоже на сучасний рецепт кіш лорен, проте сиру тоді ще не додавали. Пізніше, коли рецепт став популярним у всьому світі, тісто для кіша почали робити пісочне, а до начинки додавали сир та інші види м’яса.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
Для заливки:
КРОК 1 Підготуйте всі інгредієнти для приготування кіша з горбушею та розігрійте духовку до 220 градусів.
КРОК 2 Рибу (450 г) треба попередньо розморозити. Розріжте тушку горбуші на три частини і варіть у підсоленій воді 15 хвилин. Після цього дайте рибі охолонути.
КРОК 3 Для тіста змішайте в мисці 250 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі і 1 ч. л. цукру. Додайте 120 г вершкового масла і розтерті в масляну крихту.
КРОК 4 Вбийте 1 яйце і швидкими рухами замісіть тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 1 ст. л. крижаної води.
КРОК 5 Якщо потрібно, додайте ще води, поки тісто не зіб’ється в кулю. Замотайте тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.
КРОК 6 Очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками. На 5 г вершкового масла обсмажте цибулю до м’якості.
КРОК 7 Коли горбуша охолоне, відокремте м’ясо риби від кісток. Потім змішайте в мисці рибу зі смаженою цибулею.
КРОК 8 Для заливки перемішайте віничком 3 яйця з 200 мл вершків, додайте до смаку сіль і перець. Потім натріть 150 г твердого сиру і з’єднайте з яєчною сумішшю.
КРОК 9 Додайте в миску 400 г замороженого шпинату і перемішайте, щоб рівномірно розподілити.
КРОК 10 Коли тісто відпочине, розкачайте його в пласт товщиною 3 мм і вкладіть у форму для запікання. Сформуйте бортики і обріжте зайве тісто по краях. Для того щоб тісто під час випікання не роздувалося, наколіть його виделкою. Потім запікайте основу кіша протягом 20 хвилин при температурі 220 градусів.