Безпритульні тварини у Вінниці: як притулок допомагає змінювати їх долі

У сучасному світі проблема безпритульних тварин вимагає комплексного підходу. Вінницький муніципальний притулок для тварин є прикладом успішної роботи, яка спрямована на зменшення численності безпритульних тварин у місті та його околицях. Минулого року завдяки притулку 74 собаки знайшли нові домівки.

Притулок веде активну роботу із виловом безпритульних тварин в місті, проводить їх стерилізацію та кастрацію для контролю популяції. Начальник притулку Леонід Зелінський зазначив, що вилов відбувається відповідно до санітарних норм та законодавства, і наголосив на гуманному ставленні до тварин.

Процедурам стерилізації піддаються тільки тварини, які не були раніше стерилізовані, і повертаються під відповідальність опікуна. Притулок використовує три методи вилову: медикаментозний, механічний та комбінований.

Ветеринарний лікар притулку Владислав Гандзій підкреслив важливість стерилізації, яка зменшує ризик захворювань та продовжує життя тварин. За минулий рік було стерилізовано/кастровано 1664 коти та 800 собак, проведено вакцинацію та дегельмінтизацію.

Притулок надає тим, хто прагне узяти додому чотирилапого друга, можливість знайти улюбленця, який подарує безмежну любов. Звертайтеся за телефоном 067 383 8377 або відвідуйте притулок за адресою: Гонти, 26 Е.

Детальніше про притулок можна дізнатись на їхній фейсбук-сторінці.

Попередня публікаціяВ поліції Вінниччини прокоментували виклик в нічний клуб «MJ klub»
Наступна публікаціяЗа самовільну вирізку дерев вінничан притягатимуть до відповідальності