У Вінниці небайдужі продовжують опікуватись тваринами які опинились в скруті через карантин

Вінничани не відмовляються від домашніх тварин через коронавірус, але безпритульні і не дуже тваринки у місті є і вони потребують допомоги. В першу чергу, від карантинних заходів потерпають ті тварини що звикли годуватись на ринках та вокзалах, розповідають вінницькі волонтери. Люди які постійно опікуються тваринами їздять їх годувати та цього замало.

«Раніше на базарах, вокзалах в місцях де вирувало життя містяни підгодовували тварин, зараз такого нема. В мене є прохання до вінничан, біля свого будинку чи дорогою в крамницю підгодовуйте, бо раніше у чотирилапих було більше годувальників і того що роздаємо ми не вистачає», – звертається до вінничан волонтерка Катя Христич.

Слідом за безпритульними тваринами від карантину потерпають жителі міні-притулків та дачних масивів. Через відсутнє транспортне сполучення опікуни чотирилапих не можуть до них доїхати, а власники міні-притулків не можуть поїхати щоб купити корми.

«Підгодівлі зараз потребують тварини в дачних масивах. По місту також є місця де через відсутність транспорту друзі наші менші лишились без опікунів. Ми закуповуємо оптом корми і розвозимо, намагаємось допомогти, охочі можуть долучитись зв’язавшись зі мною у Фейсбуці», – розповідає Катя.

Тривожна ситуація склалась і на непрацюючих тепер підприємствах, адже біля них теж годувались тварини, а деякі і живуть на території. Отже, вінницькі зоозахисники їздять годувати чотирилапих і просять повідомляти їм якщо десь на підприємстві є полишені голодними тварини.

«Якщо хтось з Вінничан знає про підприємства де залишились тварини яких не годують, дуже просимо повідомляти. Можна звернутись просто до мене за телефонами (067) 424-90-34, або (093) 456-04-00», – звертається до містян Катя.

Запитали також у Каті, чи працюють ветеринарні клініки? Виявилось працюють і з ветеринарною допомогою для тварин все добре. Днями сама волонтерка завозила собаку на планову стерилізацію.

«Думаю завдяки взаємодопомозі, людяності та доброті ми усі подолаємо карантин і люди і тварини! Головне турбуватись і допомагати тим хто цього потребує тим хто може і все буде добре! Вірю у те що в нашому місті справді багато добрих людей!», – підвела підсумок нашій розмові Катя Христич.

Попередня публікаціяГройсман подякував вінничанам які долучились до ініціативи “СтопВірус”
Наступна публікаціяНа Вінниччині для ВПО продовжили соціальні виплати