За самовільну вирізку дерев вінничан притягатимуть до відповідальності

Нещодавно працівники КП “Муніципальна варта” виявили випадок незаконного вирубування гілля дерев у приватному секторі на вулиці Северина Наливайка. За це порушення Правил благоустрою Вінницької міської територіальної громади винуватця притягнули до адміністративної відповідальності.

Віталій Чигур, керівник КП “Муніципальна варта”, повідомив, що інспектори склали протокол за статтею 152 КУпАП на особу, яка організувала ці дії.

“Згідно з Правилами благоустрою ВМТГ для санітарної чистки дерев на території загального користування потрібен попередній акт обстеження зелених насаджень. Тільки після його висновків балансоутримувач, у цьому випадку МКП “Вінницязеленбуд”, може забезпечити належний стан дерев”, — відзначають у КП “Муніципальна варта”.

Варто зазначити, що МКП “Зеленбуд” проводить санітарну обрізку дерев регулярно щороку навесні, лише при сприятливих погодних умовах. Це робиться для запобігання надзвичайних ситуацій та захисту від травмувань громадян. Майстри обрізають сухі гілки, які можуть ламатися при поривах вітру, а також ті, що заважають руху громадського транспорту.

Віталій Чигур додав, що “Муніципальна варта” веде активний діалог з вінничанами, які регулярно звертаються із різними проханнями та повідомленнями. З початку 2024 року було опрацьовано понад 200 звернень від мешканців міста як по телефону, так і через месенджери.

У разі виявлення порушень, будь ласка, повідомляйте за номером (067) 410 21 01 (Ситуаційний центр) або до Цілодобової варти за номером 15-60.

Попередня публікаціяБезпритульні тварини у Вінниці: як притулок допомагає змінювати їх долі
Наступна публікаціяЖмеринські волонтери передали 400 буржуйок для потреб української армії