
Ліниві голубці – смачна, ніжна і соковита страва, яка є однією з улюблених для багатьох. Щодо смакових якостей, їх не відрізнити від звичайних голубців, через те, що вони приготовані із подібного набору інгредієнтів. Однак їхнє приготування трошки спрощене – вам не доведеться витрачати багато часу, закручуючи кожен голубець.
Якщо у вас в холодильнику є всі необхідні компоненти для традиційних голубців, ви можете спробувати їх готувати в новому вигляді за допомогою рецепта лінивих голубців.

Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 г
- Капуста білокачанна – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 150 г
- Морква – 150 г
- Рис – 1 ст.
- Куряче яйце – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 6 ст.л.
- Рослинна олія – 100 мл
- Кухонна сіль – 2 ч.л.
- Спеції сухі – 2 ч.л.
- Сметана – 3 ст.л.
- Томатний соус – 3 ст.л.
Приготування:
- Рис промиваємо та варимо у двох склянках води.
- Натерті цибулю та моркву обсмажуємо на рослинній олії з сіллю та спеціями протягом 15 хвилин.
- Змішуємо пасеровані цибулю та моркву з відвареним рисом.
- Капусту нарізаємо кубиками, обсмажуємо і також додаємо до рисової суміші.
- У іншій мисці змішуємо м’ясний фарш, пасеровану цибулю, моркву, капусту, сіль, спеції та яйце.
- З маси формуємо ліниві голубці, обсипаємо борошном та обсмажуємо на рослинній олії.
- Готові голубці перекладаємо в каструлю, заливаємо сумішшю томатного соусу та сметани, додаємо трошки підсоленої води.
- Тушкуємо голубці під кришкою на малому вогні протягом 30 хвилин.
- Готову страву можна подавати притрусивши дрібно порізаною зеленню петрушки та кропу.
Смачного!