Ліниві голубці – смачна, ніжна і соковита страва, яка є однією з улюблених для багатьох. Щодо смакових якостей, їх не відрізнити від звичайних голубців, через те, що вони приготовані із подібного набору інгредієнтів. Однак їхнє приготування трошки спрощене – вам не доведеться витрачати багато часу, закручуючи кожен голубець.

Якщо у вас в холодильнику є всі необхідні компоненти для традиційних голубців, ви можете спробувати їх готувати в новому вигляді за допомогою рецепта лінивих голубців.

Ліниві голубці
Ліниві голубці
Інгредієнти:
  • Фарш м’ясний – 600 г
  • Капуста білокачанна – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 150 г
  • Морква – 150 г
  • Рис – 1 ст.
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 6 ст.л.
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Кухонна сіль – 2 ч.л.
  • Спеції сухі – 2 ч.л.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Томатний соус – 3 ст.л.
Приготування:
  • Рис промиваємо та варимо у двох склянках води.
  • Натерті цибулю та моркву обсмажуємо на рослинній олії з сіллю та спеціями протягом 15 хвилин.
  • Змішуємо пасеровані цибулю та моркву з відвареним рисом.
  • Капусту нарізаємо кубиками, обсмажуємо і також додаємо до рисової суміші.
  • У іншій мисці змішуємо м’ясний фарш, пасеровану цибулю, моркву, капусту, сіль, спеції та яйце.
  • З маси формуємо ліниві голубці, обсипаємо борошном та обсмажуємо на рослинній олії.
  • Готові голубці перекладаємо в каструлю, заливаємо сумішшю томатного соусу та сметани, додаємо трошки підсоленої води.
  • Тушкуємо голубці під кришкою на малому вогні протягом 30 хвилин.
  • Готову страву можна подавати притрусивши дрібно порізаною зеленню петрушки та кропу.

Смачного!

Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на суботу
Наступна публікаціяВ середмісті Вінниці можна відвідати виставку – «Цегляна інтонація Вінниці»