У Вінницькій області три медичні заклади забезпечують медичну допомогу для новонароджених у складних неонатальних випадках. Ця послуга є пріоритетною в Програмі медичних гарантій та надається за одним із найвищих тарифів.

Заклади, що надають медичну допомогу:
  • Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня
  • Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова
  • Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини»

Ці заклади мають договір з Національною службою здоров’я України та надають високоякісну медичну допомогу новонародженим, що потребують особливого лікування та уваги.

За словами директорки Центрального Медичного Реєстратора Данини Горбатюк, з початку 2024 року в області 345 малюків, які народилися передчасно або мали складну патологію, отримали необхідну допомогу за програмою медичних гарантій. Це включає медичну допомогу як у лікарнях, так і при доставленні бригадою швидкої допомоги чи переведенні з інших закладів.

Тариф на медичну допомогу новонародженим у складних випадках у 2024 році становить 8735 гривень, але до нього застосовуються відповідні коефіцієнти. Наприклад, за лікування одного новонародженого з низькою вагою тіла чи потребою у вентиляції легень або хірургічних втручаннях, медичний заклад може отримати відповідно майже 195 тис. гривень, майже 422 тис. гривень або понад 551 тис. гривень.

Таким чином, медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках забезпечує необхідний рівень лікування та догляду для малюків у Вінницькій області.

Тариф покриває:
  • медичний та медсестринський нагляд цілодобово;
  • інтенсивну терапію новонародженим та надання медичних послуг на всіх етапах лікування;
  • необхідні лабораторні та інструментальні дослідження;
  • забезпечення дихальної підтримки;
  • медичні засоби з Національного переліку, медичні вироби та витратні матеріали, включаючи ті, які постачаються через централізовані закупівлі МОЗ та інші програми центрального та місцевого бюджетів і т. д.

Медичний заклад, що має контракт з Національною службою здоров’я України на надання медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках, можна знайти на дашборді НСЗУ на карті місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг.

Виберіть область (Вінницька) та групу послуг «Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках».

Або можете зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77, і оператор підкаже потрібний медичний заклад.

Попередня публікаціяМісця сили у Вінниці. Учасники пленеру «Кращий художник» 2024 писали Вінницю
Наступна публікаціяЗіркові акторки у неділю чекають вінничан на виставі «Егоїстки»! Комедія подарує незабутні враження