Вінницький обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни передали Мінобороні, як це позначиться на роботі закладу? Що зміниться для пацієнтів? Чи зможуть у шпиталі приймати пацієнтів – ветеранів на реабілітацію та лікування? Які переваги такого перепідпорядкування і які мінуси?

На ці запитання журналістів Vinnytsia Press Point відповіла експертка, депутат Вінницької міської ради, старший викладач кафедри патологічної анатомії, судової медицини та права Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова Олена Верлан – Кульшенко.

«Для закладу зміни можливі у напрямку фінансування, адже останнім часом колектив не отримував зарплату декілька місяців, то у зв’язку з переходом в Міноборони проблема відсутності фінансування і невиплати зарплат зникне. Колектив максимально буде збережено.

Плюси – можливість розвивати медичну реабілітацію, зберігається клінічна база кафедр медичного університету, за рахуноу фінансування з Міноборони є можливість покращити матеріальну базу.

Сфера цільової допомоги — військовослужбовці, ветерани, родини полеглих.

Відкривається нова сторінка історії даного лікувального закладу, але при цьому можна вже говорити про високопрофесійний рівень вінницької медицини, який і дав базис для створення реабілітаційного центру».

Попередня публікаціяМикола Філонов: Ворог нас не залякає. Україна вистоїть і переможе!
Наступна публікаціяНа Вінниччині за клопотанням прокурора на потреби ЗСУ передали конфісковані цигарки на понад 300 тисяч гривень