Гайсинський районний суд Вінницької області за результатами оцінки наданих прокурором Гайсинської окружної прокуратури доказів визнав винуватим 59-річного місцевого жителя у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне зберігання, збут підакцизних товарів).

Про це повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Прокурором доведено, що чоловік у лютому 2022 року незаконно придбав через соціальні мережі, незаконно зберігав з метою збуту та впродовж лютого-травня незаконно збував жителям м. Гайсин Вінницької області незаконно виготовлені сигарети різних брендів без марок акцизного податку України.

У ході проведеного правоохоронцями обшуку в орендованому обвинуваченим гаражному приміщенні виявлено та вилучено 2659 пачок сигарет, 3840 штук не упакованих в пачки сигарет, 32 полімерні мішки тютюну, 113400 сигаретних гільз, 160000 штук паперу для сигарет-самокруток загальною вартістю понад 300 тис. грн.

За результатами розгляду обвинувального акта судом обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та засуджено до покарання у виді штрафу в розмірі 85000 грн, який він  сплатив», – йдеться у повідомленні.

Крім того, судом задоволено клопотання прокурора та вилучені під час досудового розслідування сигарети, тютюн, сигаретні гільзи, папір для сигарет-самокруток передані на потреби Збройних Сил України, а грошові кошти конфісковані.

Попередня публікаціяЩо зміниться у Вінницькому госпіталі для ветеранів після передачі його Мінобороні. Думка експерта
Наступна публікаціяНа Вінниччині 33 нових випадки захворювання на COVID-19