Фракція “Слуга народу” у Вінницькій обласній раді зареєструвала звернення до Верховної Ради щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум», – пише телеграм-канал “Політична арена Вінниччини”.

Вінницькі депутати з президентської партії порадили Верховній Раді не боятись народу та нагадали про акції непокори, які закінчуються трагічно.

“Тому, не потрібно боятися говорити з народом, особливо, в питаннях, на які не можуть, або не хочуть відповідати депутати. Бо коли людей не чують, вони виходять на вулицю і через акції непокори змушують політиків рахуватися зі своїми інтересами. Як ми уже знаємо, деколи це може закінчитися трагічно”, – йдеться в заяві фракції “Слуга народу” у Вінницькі обласній раді.

З огляду на те, що у партії “Слуга народу” в парламенті монобільшість, фактично вінницькі депутати дали пораду своїм однопартійцям.

Депутати “Слуги народу” не обмежились нагадуваннями та порадами і закликали Верховну Раду прийняти закон про місцеві референдуми.

“Вінницька обласна рада, як орган місцевого самоврядування, що представляє інтереси всіх мешканців Вінницької області, в межах повноважень, визначених Конституцією та законами України, поділяючи необхідність впровадження реального народовладдя та децентралізації влади в Україні, закликає Верховну Раду України: розробити та прийняти закон про місцевий референдум; всіляко сприяти і підтримувати розробку та прийняття закону про місцевий референдум, що дозволить людям вирішувати важливі
питання у своїх громадах”, – закликали народних депутатів вінницькі колеги.

Це звернення фракції “провладної партії в облраді вже було схвалене на постійній комісії з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики, залишилось лише проголосувати його в сесійній залі і направити колегам у Верховній Раді.

Попередня публікаціяВінниця в трійці українських міст де запрацювали кризові кімнати для постраждалих від домашнього насильства
Наступна публікаціяПатрульна поліція Вінниччини застерігає, штрафи за порушення ПДР збільшені