Яблучний штрудель – це ніжний десерт із хрумкого тіста та соковитої начинки з пряним ароматом кориці.

Для приготування вам знадобляться готове листкове тісто, яблука та кориця.

Інгредієнти

  • тісто листкове бездріжджове 250 г
  • цукор 4 ст. л.
  • яблука 500 г
  • сік лимонний 1/2 ст. л.
  • кориця 0,5 ч. л.
  • яйце куряче 1 шт.
  • сухарі панірувальні 3 ст. л.
  • масло вершкове 1 ст. л.
  1. Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури.
  2. Яблука вимийте. Очистьте від шкірки, серцевини та наріжте невеликими шматочками. Полийте лимонним соком.
  3. У мисці з’єднайте яблука, цукор і корицю. Перемішайте.
  4. Тісто розкачайте дуже тонко, змастіть вершковим маслом, присипте двома столовими ложками панірувальних сухарів, відступаючи від країв два сантиметри, і рівномірно розподіліть начинку, потім посипте зверху рештою сухарів і закрутіть у щільний рулет. Добре защипніть краї та викладіть рулет на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Змастіть рулет збитим яйцем і зверху на ньому зробіть кілька надрізів.
  6. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин до золотавого кольору.
Попередня публікаціяГороскоп на п’ятницю для всіх знаків зодіаку
Наступна публікаціяСьогодні Вінниця прощається з двома захисниками