Якщо вам захотілося особливої смакоти просто зараз, спробуйте приготувати мідії за цим рецептом. Це дуже просто, але надзвичайно смачно! Кожен шматочок наповнений смаками: білковим умамі, легкою цитрусовою кислотою і відтінками пікантності чилі. М’ясо мідій таке ніжне, що тане в роті, і важко відмовитися від ще одного шматочка. Просто додайте смаженим мідіям легкий гарнір або салат, і ваша розкішна вечеря на двох готова.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 300 г м’ясо мідій
- 25 г вершкового масла
- 1 ч. л. лимонного соку
- ½ перцю чилі
- ½ ч. л. суміші “італійські трави”
- сіль до смаку
КРОК 1: Розморозьте, промийте та висушіть паперовим рушником 300 г мідій. Також помийте та наріжте тонкими кружальцями половину перцю чилі.
КРОК 2: Розігрійте на сковорідці 25 г масла. Додайте мідії і смажте їх протягом 3-4 хвилин.
КРОК 3: Після цього додайте 1 чайну ложку лимонного соку, ½ чайної ложки суміші “італійські трави”, нарізаний перець чилі. Перемішайте та смажте протягом ще 5 хвилин. Підсоліть до свого смаку та подавайте.