Мало що може зрівнятися зі смаком та ароматом свіжих домашніх пиріжків. Тісто готується дуже швидко, а пиріжки з нього виходять надзвичайно ніжними, пухкими та м’якими. Воно пластичне та приємне в роботі. Ще й заварне тісто готується без додавання яєць та молока, тож його можна готувати навіть у піст.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для заварної основи:
– 1 ч. л. цукру
– ½ ч. л. солі
– 2 ст. л. олії
– 4 ст. л. (100 г) борошна
– 300 мл води

Для дріжджового тіста:
– 5 г сухих дріжджів або 20 г живих
– 100 мл води
– 200 г борошна
– 1 ч. л. цукру

КРОК 1: Закип’ятіть 300 мл чистої води.

КРОК 2: У велику миску всипте 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі та 2 ст. л. олії. Залийте всі інгредієнти окропом (300 мл) та активно замішайте до однорідної консистенції. Дайте тісту охолонути до 40 градусів.

КРОК 3: Підігрійте 100 мл води до температури 36 градусів. Розчиніть в ній 5 г сухих дріжджів разом з 1 ч. л. цукру.

КРОК 4: Додайте до води з дріжджами 200 г борошна та замісіть тісто.

КРОК 5: Додайте замішане тісто з кроку №4 до заварної основи та ретельно перемішайте. Якщо тісто виходить надто липким, додайте ще 1-2 ст.л. борошна.

КРОК 6: Дайте тісту постояти 30-40 хвилин, після чого починайте готувати пиріжки, змащуючи руки олією.

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на середу
Наступна публікаціяВорог ударив по Вінниччині ракетами та «шахедами»: є постраждалий