Міні-тістечка у порційних розмірах — чудовий варіант для святкових і буденних днів, коли хочеться додати трошки особливого настрою. Ванільні капкейки мають невагому і вологу текстуру, а завдяки ніжному ванільно-масляному крему вони також привабливо виглядають. Ці смачні випічені ласощі легко готуються і можуть зберігатися кілька днів, не втрачаючи свого смаку. З цього рецепту виходить 12 капкейків.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для капкейків:
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 1/3 ч. ложки солі
- 100 мл молока
- 160 г борошна
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч. ложка розпушувача
- 50 г м’якого вершкового масла
Для ванільного крему:
- 180 г м’якого вершкового масла
- 150 г цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
КРОК 1 Розігрійте духовку до 180 градусів. У великій мисці сухої змішайте 2 яйця, 80 г цукру, 1/3 ч. ложки солі і збивайте до однорідності протягом 4-5 хвилин, доки маса не стане світлішою і трошки пишнішою.
КРОК 2 Додайте до збитих з цукром яєць 100 мл молока і перемішайте.
КРОК 3 Додайте до яєчно-молочної маси 160 г борошна, 10 г ванільного цукру, 1 ч. ложку розпушувача і 50 г м’якого масла. Ретельно перемішайте інгредієнти до отримання однорідного тіста.
КРОК 4 За допомогою кондитерського мішка або просто мірної чашки розлийте тісто в форми і дайте йому постояти протягом 10-15 хвилин. Помістіть у розігріту духовку і випікайте протягом 25 хвилин.
КРОК 5 Поки капкейки охолоджуються до кімнатної температури, приготуйте крем: використовуючи міксер, збивайте 180 г м’якого вершкового масла, поступово додаючи 150 г цукрової пудри та 10 г ванільного цукру. Наповніть готовий крем в кондитерський мішок і прикрасьте капкейки.