Пиріг із м’ясом складається з ніжного, пухкого дріжджового тіста та соковитої м’ясної начинки. Його легко приготувати, і результат виходить дуже смачним. Головне правило — пам’ятайте накривати тісто рушником, щоб воно могло піднятися вдвічі.

Інгредієнти:

Для приготування тіста:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 150 мл води;
  • 30 мл олії;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі.

Для начинки вам знадобиться:

  • 300 г свинячого фаршу;
  • 2 цибулі ріпчасті;
  • сіль та перець чорний мелений за смаком;
  • коріандр за смаком.

Для змащення пирога:

  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. молока.

Приготування:

Суміш борошна просійте та додайте яйце, олію, цукор, сіль і дріжджі. Поступово влийте теплу воду і замісіть тісто. Покладіть його в миску, накрийте рушником і залиште на 1 годину для підняття — тісто має подвоїти свій об’єм.

На розігрітій сковороді з олією обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте фарш, спеції та посоліть на смак. Після 8 хвилин обсмаження начинку охолодіть.

Розкатайте тісто на столі, посипаному борошном. Розділіть його на дві частини — більшу для низу пирога, меншу для верху. Більшу частину розкатайте у пласт більшого діаметра, щоб зробити бортики.

Дно форми застеліть пергаментом, змастіть стінки олією, розкладіть тісто, розподіліть начинку та покрийте верхнім шаром тіста, защипніть краї. Зробіть отвір в центрі пирога для доброго пропікання.

Збийте яйце з молоком і змастіть пиріг.

Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин до золотистого кольору. Після випікання дайте охолонути у формі перед витягненням та подальшим охолодженням.

Смачного!

Попередня публікаціяГороскоп для всіх знаків зодіаку на п’ятницю, 7 березня
Наступна публікаціяУвага! Попередження про вибухові роботи у Вінницькій області

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Введіть текст коментаря!
Введіть своє ім'я