Яблучний пиріг – ідеальна солодкість для осінніх днів. Його ніжна та соковита текстура, спеції та аромат стиглих яблук зігрівають навіть в дощову погоду.

Яблучний пиріг
Яблучний пиріг
Інгредієнти:
  • 300 г яблук солодких сортів;
  • 3 яйця курки;
  • 250 г вищого сорту борошна;
  • 160 г цукру в піску;
  • 60 г солодковершкового масла (82%);
  • 160 мл кефіру (2,5%);
  • 2 ч. ложки порошку розпушувача;
  • ½ пакетика ванільного цукру;
  • 2 ч. ложки цукру в пудрі;
  • ½ ч. ложки меленої кориці.

За цим рецептом пиріг виходить помірно солодким. Якщо вам подобаються солодші десерти, можна додати більше цукру, а якщо хочете зменшити кількість калорій, то зменште кількість цукру.

Як приготувати яблучний пиріг крок за кроком:
  • Просійте борошно через сито, щоб наситити його повітрям, що зробить пиріг особливо повітряним. Додайте порошок розпушувача, мелену корицю та ванільний цукор (можна замінити ванільним екстрактом).
  • Велику глибоку миску розбийте яйця та додайте цукор. За допомогою блендера з насадкою “вінчик” збийте суміш на високій швидкості, доки вона не збільшиться в об’ємі та не стане повітряною.
  • Додайте кефір (він може бути кімнатної температури) до вже спіненої яєчно-цукрової маси та знову збийте все разом.
  • Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на сковорідці, а потім залиште його охолонути до кімнатної температури. Влийте розтоплене масло в масу інгредієнтів та добре розмішайте.
  • Додайте суху борошняну суміш та збийте тісто на невеликій швидкості, поки всі грудочки не розійдуться.

Заберіть шкірку з яблук та видаліть серцевину. Поріжте яблука на маленькі кубики і додайте їх до тіста. Кількість яблук можна регулювати до свого смаку: більше фруктів зроблять пиріг більш соковитим, менше – пишнішим.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Обмажте форму для випікання вершковим маслом. Влийте тісто в форму та розподіліть його рівномірно. Посипте поверхню тіста порошком кориці для рум’яного кольору.

Поставте форму з пирогом в розігріту духовку та запікайте приблизно 40-45 хвилин. Готовність можна перевірити, вставивши суху шпажку: якщо вона виходить чистою, то пиріг готовий. Після випікання посипте його цукровою пудрою та дайте трохи охолонути. Пиріг смакує найкраще гарячим, особливо з кулькою морозива.

Попередня публікаціяНа Вінниччині створюють популяцію диких коней в природньому парку «Кармелюкове Поділля»
Наступна публікаціяЯка ситуація на українсько-молдовському кордоні розповів, начальник прикордонного загону