У Вінницькій області планують створити популяцію диких коней в межах Національного природного парку “Кармелюкове Поділля”. Нещодавно чотири особини були випущені на волю, інформує агропортал SEEDS з посиланням на НПП “Кармелюкове Поділля”.

Ця ініціатива належить Артему Давидову, аматору розведення диких коней на безоплатній добровільній основі. Мета цього проекту – реакліматизація диких коней в природних комплексах Південно-Східного Поділля з метою підтримки біорізноманіття та розвитку екологічного туризму.

Планується, що цей проект сприятиме природному регулюванню екосистеми, а також підвищить фізичне та психологічне благополуччя відвідувачів природного парку. Коні відомі своєю граційністю та розумом, і вони мають здатність сприймати стан людини, з якою взаємодіють.

У майбутньому, цих диких коней можна буде використовувати в іпотерапії, яка є популярним методом поліпшення фізичного та психологічного стану людини. Взаємодія з кіньми сприяє розвитку різних якостей, таких як уважність, швидкість реакції, подолання страхів і агресії, а також покращення нервової системи та подолання депресії.

Тварини проживатимуть у напіввільних умовах в урочищі “Вишенька”, де для них була побудована дерев’яна загорожа, що охоплює кілька гектарів. Ця порода коней здатна адаптуватися до природних умов і не потребує утримання в стайні, навіть взимку. Вони будуть пастися на місцевих луках, сприяючи екологічному балансу. Адміністрація парку сподівається, що стадо збільшиться природним шляхом з часом, а також приверне більше туристів завдяки диким коням.

Кармелюкове Поділля"
Кармелюкове Поділля”
Попередня публікаціяСьогодні у Вінниці похмура погода
Наступна публікаціяРецепт яблучного пирога на кефірі