Не знаєте, що приготувати в суботу, щоб не стояти довго біля плити. Ось чудовий і поживний рецепт спагеті з фрикадельками.

Інгредієнти:
- 500 г спагеті;
- 800 г консервованих томатів у власному соку;
- 250 г яловичого фаршу;
- 250 г свинячого фаршу;
- 2 шматочки черствого хліба (попередньо видаліть шкірку), можна використати панірувальні сухарі;
- кілька листків свіжого базиліку;
- 1 гілочка свіжого розмарину;
- половина сушеного перцю чилі, але можна без нього;
- 1 яйце;
- морська сіль і мелений чорний перець.
Рецепт приготування спагеті з фрикадельками:
Подрібніть 2 шматочки черствого хліба до стану дрібної крихти. Наріжте листя базиліку і розмарину, а потім змішайте їх у великій мисці з яловичим і свинячим фаршем. Додайте сушений перець чилі, сире яйце і крихти хліба. Посоліть і поперчіть на смак, добре змішайте і сформуйте кульки діаметром приблизно 1,5 см (всього має вийти близько 40 штук).
Розкладіть консервовані томати у велику сковорідку і поставте на повільний вогонь. Окремо велику сковорідку зі столовою ложкою оливкової олії ставте на середній вогонь і додайте фрикадельки, смажте їх протягом 5-10 хвилин до золотистої скоринки. Переведіть підрум’янені фрикадельки в сковорідку з томатами, перемішайте, накрийте кришкою і готуйте до повної готовності фрикадельок.
Через 10 хвилин до готовності фрикадельок, опустіть спагеті в киплячу підсолену воду і варіть до повної готовності, періодично помішуючи. Коли спагеті будуть “аль денте” (тобто залишаться тверді, але не будуть жорсткими), відкиньте їх на друшляк. Додайте спагеті до фрикадельок у соусі. Або розподіліть пасту по глибоких тарілках, кладіть зверху фрикадельки і полийте соусом, прикрасьте тертим пармезаном, листям базиліку і декількома краплями оливкової олії.