Пікантні, з легким часниковим відтінком і солоні — ці мариновані корейські яйця стануть чудовою закускою для будь-якої події! Вони прекрасно поєднуються з рисом або будь-яким гарніром, а також підходять для сніданку, перекусу чи обіду. А якщо хочете дізнатися більше про їхню користь і поживні властивості, читайте спеціальний матеріал.
Поради для приготування маринованих яєць
Час маринування можна варіювати залежно від ваших уподобань: якщо любите більш солоні, залиште яйця в маринаді на 1-1,5 години. Солоність також залежить від якості та бренду соєвого соусу.
Для любителів жовтків «круто» — варіть яйця 8,5-9 хвилин.
Як зберігати яйця
Зберігайте мариновані яйця в герметичному контейнері в холодильнику, не більше одного тижня.
Інгредієнти
- 6-7 курячих яєць
- 200 мл соєвого соусу
- 2 ст. л. цукру
- 5 зубчиків часнику
- 1 ст. л. оцту
- 100 мл води
- ½ ч. л. перцю чилі (за бажанням)
- 1-2 ч. л. кунжутного насіння для подачі (за бажанням)
Покроковий рецепт маринованих яєць
- Покладіть яйця в каструлю, залийте водою та доведіть до кипіння. Варіть на малому вогні 6 хвилин, щоб жовтки залишились трохи рідкими.
- Зніміть з вогню, перекладіть яйця в холодну воду, охолодіть до кімнатної температури та очистіть.
- Для маринаду змішайте соєвий соус, воду, цукор, часник та оцет у сотейнику. Доведіть до кипіння і варіть на малому вогні 10 хвилин.
- Залийте яйця гарячим маринадом та залиште на 40 хвилин для маринування.
- Подавайте, розрізавши яйця навпіл, посипавши обсмаженим кунжутом і поливши маринадом.
Смачного!