Пікантні, з легким часниковим відтінком і солоні — ці мариновані корейські яйця стануть чудовою закускою для будь-якої події! Вони прекрасно поєднуються з рисом або будь-яким гарніром, а також підходять для сніданку, перекусу чи обіду. А якщо хочете дізнатися більше про їхню користь і поживні властивості, читайте спеціальний матеріал.

Поради для приготування маринованих яєць
Час маринування можна варіювати залежно від ваших уподобань: якщо любите більш солоні, залиште яйця в маринаді на 1-1,5 години. Солоність також залежить від якості та бренду соєвого соусу.

Для любителів жовтків «круто» — варіть яйця 8,5-9 хвилин.

Як зберігати яйця
Зберігайте мариновані яйця в герметичному контейнері в холодильнику, не більше одного тижня.

Інгредієнти

  • 6-7 курячих яєць
  • 200 мл соєвого соусу
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 ст. л. оцту
  • 100 мл води
  • ½ ч. л. перцю чилі (за бажанням)
  • 1-2 ч. л. кунжутного насіння для подачі (за бажанням)

Покроковий рецепт маринованих яєць

  1. Покладіть яйця в каструлю, залийте водою та доведіть до кипіння. Варіть на малому вогні 6 хвилин, щоб жовтки залишились трохи рідкими.
  2. Зніміть з вогню, перекладіть яйця в холодну воду, охолодіть до кімнатної температури та очистіть.
  3. Для маринаду змішайте соєвий соус, воду, цукор, часник та оцет у сотейнику. Доведіть до кипіння і варіть на малому вогні 10 хвилин.
  4. Залийте яйця гарячим маринадом та залиште на 40 хвилин для маринування.
  5. Подавайте, розрізавши яйця навпіл, посипавши обсмаженим кунжутом і поливши маринадом.

Смачного!

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на понеділок
Наступна публікаціяГороскоп на тиждень: важливі рішення та нові можливості