Солоний чай є популярним напоєм у країнах Південної Азії, де його вживають для підтримки водно-сольового балансу організму.

У народів Тибетського плато він має багатовікову традицію. Сіль, яка входить до складу чаю, виконує роль електролітів, необхідних для нормальної роботи мозку, м’язів і нервової системи. Влітку, коли організм через піт втрачає багато солі, солоний чай допомагає відновити баланс. Крім того, замість солі в напій можна додавати лимонний сік, який виконує аналогічну функцію.

Кочові племена також змінюють склад чаю, додаючи в нього молоко, жир тварин чи олію, перетворюючи напій на ситну їжу. Часто додають мелений ячмінь або пшеницю, приправляючи все це сіллю та спеціями.

Хоча для багатьох така традиція здається незвичною, кочові народи використовували цей чай протягом століть, аби підтримувати сили під час довгих подорожей, особливо в гірських умовах на великих висотах.

Солоний чай допомагає зберігати бадьорість, концентрацію та знижує відчуття голоду. Тибетські ченці, які дотримуються традиції їсти лише до обіду, використовують цей напій, щоб підтримувати оптимальну роботу організму і залишатися енергійними протягом дня.

Попередня публікаціяПишні сирники з манкою: рецепт на сніданок
Наступна публікаціяУ регіони направлено вакцини від COVID-19 та грипу