Євген Клопотенко на своєму сайті розповів, про особливості приготування смачних вареників з картоплею та сиром.
Наші традиційні вареники та польські пироги мають кілька відмінностей. По-перше, начинка для польських вареників є подвійною, що робиться не так часто в наших кулінарних традиціях. Вона складається з картоплі зі смаженою цибулею та кисломолочного сиру. Погодьтеся, українці віддали б перевагу готувати два різні види вареників. По-друге, вареники з картоплею та сиром спочатку відварюються, а потім ще й підсмажуються на сковорідці до апетитної золотавої скоринки. Смак виходить просто чудовий! А ще, на закінчення, вареники поливаються засмажкою з сала та цибулі.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 г пшеничного борошна
- 1 яйце
- 1 ч. л. вершкового масла
- 115 мл води
- дрібка солі
Для начинки:
- 3 картоплі
- 3 ст. л. кисломолочного сиру
- ½ ріпчастої цибулі
- чорний перець до смаку
- сіль до смаку
- олія (для смаження)
Для змащення:
- ½ ріпчастої цибулини
- сало до смаку
- олія (для смаження)
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ:
- Очистить 3 картоплини, поріжте їх довільними шматочками приблизно однакового розміру, викладіть у каструлю, залийте водою та зваріть з дрібкою солі протягом 20-25 хвилин.
- Для тіста висипте у миску 300 г борошна, додайте 115 мл води, 1 ч. л. розм’якшеного вершкового масла та дрібку солі. Додайте 1 яйце та вимішайте. Тісто має бути однорідним та еластичним. Заверніть його у харчову плівку та залиште на 20 хвилин.
- Очистить цибулину, поріжте її дрібними кубиками. Половину обсмажте на соняшниковій олії, а іншу половину відкладіть для змащення вареників.
- З картоплі злийте воду та потовчіть, додайте смажену цибулю, сіль та перець до смаку. Додайте до начинки 3 ст. л. кисломолочного сиру та перемішайте.
- Розкатайте тісто у пласт товщиною приблизно 3 мм. Виріжте кружечки та зліпіть вареники.
- Варіть у підсоленій воді приблизно 3 хвилини після того, як вони спливуть. Викладіть у миску.
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Обсмажте вареники до золотавої скоринки з обох сторін.
- Наріжте сало смужками чи дрібними кубиками. Обсмажте на сковорідці з іншою половиною цибулі. Полийте засмажкою вареники.