Вареники з картоплею та сиром за рецептом Євгена Клопотенка

Євген Клопотенко на своєму сайті розповів, про особливості приготування смачних вареників з картоплею та сиром.

Наші традиційні вареники та польські пироги мають кілька відмінностей. По-перше, начинка для польських вареників є подвійною, що робиться не так часто в наших кулінарних традиціях. Вона складається з картоплі зі смаженою цибулею та кисломолочного сиру. Погодьтеся, українці віддали б перевагу готувати два різні види вареників. По-друге, вареники з картоплею та сиром спочатку відварюються, а потім ще й підсмажуються на сковорідці до апетитної золотавої скоринки. Смак виходить просто чудовий! А ще, на закінчення, вареники поливаються засмажкою з сала та цибулі.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. вершкового масла
  • 115 мл води
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 3 картоплі
  • 3 ст. л. кисломолочного сиру
  • ½ ріпчастої цибулі
  • чорний перець до смаку
  • сіль до смаку
  • олія (для смаження)

Для змащення:

  • ½ ріпчастої цибулини
  • сало до смаку
  • олія (для смаження)
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ:
  • Очистить 3 картоплини, поріжте їх довільними шматочками приблизно однакового розміру, викладіть у каструлю, залийте водою та зваріть з дрібкою солі протягом 20-25 хвилин.
  • Для тіста висипте у миску 300 г борошна, додайте 115 мл води, 1 ч. л. розм’якшеного вершкового масла та дрібку солі. Додайте 1 яйце та вимішайте. Тісто має бути однорідним та еластичним. Заверніть його у харчову плівку та залиште на 20 хвилин.
  • Очистить цибулину, поріжте її дрібними кубиками. Половину обсмажте на соняшниковій олії, а іншу половину відкладіть для змащення вареників.
  • З картоплі злийте воду та потовчіть, додайте смажену цибулю, сіль та перець до смаку. Додайте до начинки 3 ст. л. кисломолочного сиру та перемішайте.
  • Розкатайте тісто у пласт товщиною приблизно 3 мм. Виріжте кружечки та зліпіть вареники.
  • Варіть у підсоленій воді приблизно 3 хвилини після того, як вони спливуть. Викладіть у миску.
  • Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Обсмажте вареники до золотавої скоринки з обох сторін.
  • Наріжте сало смужками чи дрібними кубиками. Обсмажте на сковорідці з іншою половиною цибулі. Полийте засмажкою вареники.
Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на вівторок
Наступна публікаціяСекрети здоров’я: Скільки овочів і фруктів споживати щодня?