До Вінниці вже прибуло 20 швейцарських трамваїв, які тепер курсують містом. Нещодавно на маршрути виїхали ще два трамваї з бортовими номерами 418 та 419, які наразі працюють у тестовому режимі.

Про це повідомила Вінницька міська рада на своєму сайті.

“Ми спостерігаємо, як вони працюють у технічному плані. Трамваї курсують на маршрутах № 2, 3, 5: ‘Вишенька-Барське Шосе’ – кільцевий, ‘Барське Шосе – Електромережа’ і ‘Вишенька – Електромережа’. Уникаємо складних ділянок, як-от мости та підйом від Калічанської на Соборну. Пізніше кожен трамвай буде призначено на свій маршрут,” – розповів директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Нагадаємо, що трамваї моделі “Трам-2000” вперше з’явилися у Вінниці у квітні 2023 року.

“Ці трамваї надходять від Швейцарської Конфедерації з міста Цюріх у рамках нашого спільного проєкту за підтримки Швейцарської Конфедерації,” – додав Андрій Сорокін.

Фахівці Вінницької транспортної компанії модернізували та адаптували швейцарські трамваї до українських стандартів та вінницьких умов.

“Вагони пройшли лабораторні випробування та отримали сертифікати відповідності й дозволи на експлуатацію. Наші спеціалісти встановили дзеркала заднього виду, адже в Цюріху немає спільного руху з автомобілями. Також додали стоп-сигнали, обладнали вагони валідаторами та переоснастили інформаційні системи з нашими показниками маршрутів,” – зазначив директор Вінницької транспортної компанії Олександр Нечаєв.
Попередня публікаціяУкраїнська збірна пауерліфтерів встановила світовий рекорд
Наступна публікаціяУ п’ятницю у Вінниці пройде концерт «Sound of Ukraine»: «Це послання надії та любові з України всьому світу»