Учора, 20 липня, Вінниця отримала 17-й трамвайний вагон “Tram2000” з Цюриха, що стало частиною другого етапу проєкту “Цюрихські трамваї”.

Цим прибуттям розпочався процес доставлення 35 таких вагонів до нашого міста в рамках цього етапу. Загалом, найближчим часом до Вінниці будуть доставлені ще 3 трамваї “Tram2000”, що підвищить комфорт та якість пасажирських перевезень в міському громадському транспорті.

Tram2000
Tram2000

Незабаром, фахівці Вінницької транспортної компанії розпочнуть роботи з адаптації нових трамваїв “Tram2000” до вимог українського законодавства. Ці роботи передбачають встановлення передніх та задніх поворотів, стоп-сигналів, дзеркал заднього виду, включаючи ліве, а також інформаційної системи та системи оплати проїзду.

Варто відзначити, що трамваї “Tram2000” відрізняються від уже відомих вінничанам моделей “Mirage” та “Karpfen” своїми технічними характеристиками та більш комфортними умовами для пасажирів, зокрема, м’якими сидіннями.

У департаменті транспорту та міської мобільності наголошують на індивідуальному підході до підготовки кожного трамвайного вагона до випуску на маршрути.

“Перед тим, як вагони вирушать на лінії, вони пройдуть необхідні технічні та юридичні процедури. Важливо зазначити, що ці трамваї надійшли до нас у відмінному технічному стані, оскільки нещодавно їх використовували для перевезення пасажирів у Цюриху”, – додає Сергій Бузниковатий, заступник директора департаменту транспорту та міської мобільності.

Наразі, уже 12 трамвайних вагонів “Tram2000” успішно здійснюють пасажиро перевезення на маршрутах Вінниці, а ще 3 вагони незабаром прибудуть до міста для розширення трамвайного парку.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці запрошують на екскурсію «Легенди Вінницької Єрусалімки»
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці дощова погода