Використовуйте лише свіжу, солодку полуницю, адже саме від якості ягід залежить смак вашого сорбету. При митті полуниці видаліть усі підпсовані ягоди.
Заморожувати полуничне пюре рекомендуємо у скляній прямокутній формі для випічки. Це дуже зручно для перемішування сорбету, і він заморожуватиметься більш однорідно.
Ретельно помийте 500 г полуниці та видаліть хвостики. Викладіть полуницю в чашу блендера, додайте 150 г цукрової пудри та сік одного лимона, потім подрібніть усе до однорідного пюре.
Перелийте пюре в контейнер або миску, накрийте харчовою плівкою та помістіть у морозильну камеру на ніч або на 6-8 годин. Важливо! Кожну годину (якщо готуєте вдень) або хоча б три рази за весь час у морозильній камері перемішуйте сорбет за допомогою вінчика.
Готовий десерт розкладіть у креманки та, за бажанням, прикрасьте листочками свіжої м’яти.