Для дітей загиблих військовослужбовців з Хмільника влаштували екскурсію та розваги. ФОТОРЕПОРТАЖ

Справжнє свято влаштував Благодійний Фонд Миколи Філонова «Український Альянс» для дітей полеглих захисників з Вінниччини. До заходу залучили 28 дітлахів у супроводі вихователів.

На цей раз у Вінниці висадився “Дитячий батальйон” з Хмільника.

Першою зупинкою у дітлахів був Кінно-спортивний клуб «Вінниччина», що знаходиться у селі Агрономічне неподалік від Вінниці.

Це унікальне місце, де можна весело і з користю провести час. Їздити верхи або просто побути біля тварин – кожен вибирає розвагу на свій смак. Діти також мали можливість побачити єнота, лисицю, козенят і ворона Гришу, які мешкають на території комплексу та інших звірів, в тому числі перевезених з Харкова до Вінниці після повномасштабного вторгнення.

У комплексі проживає більше 35 коней, серед яких і чемпіони України. Дітлахи мали можливість не тільки «поспілкуватись» з благородними тваринами, а й прокататись верхи.

Верхи прокатались, тварин погодували, нове дізнавались, емоції отримали. Діти охоче ділились своїми враженнями.

Після активностей з конями дітлахи поспішили на наступну локацію – це Макдональдс. Підкріпились обідом, трішки перепочили і вирушили на екскурсію до вінницького Планетарію. В Україні всього 5 стаціонарних планетаріїв, і один із них — у Вінниці!

Тут зорі стають ближчими, а безмежний Всесвіт відкриває для нас свої таємниці. Тут можна милуватися зоряним небом вдень та за будь-якої погоди. 

Подібні заходи – це не лише відпочинок для дітей, а й комунікація, розвиток та психологічне відновлення. Такі невеличкі подорожі для маленьких вінничан благодійний фонд Миколи Філонова влаштовує не вперше і планує проводити їх на постійній основі.

Більше читати: У Вінниці влаштували свято для дітей військовослужбовців

Керівник фонду Микола Філонов подякував за постійну співпрацю та підтримку соціальних проєктів на Вінниччині Благодійному Фонду МХП-Громаді, а також висловив подяку міському голові Хмільника Микола Юрчишин, всьому колективу міської ради, службі у справах дітей Хмільницької міської ради та вихователям і водіям, які супроводжували екскурсію дітей з Хмільника.

"Нехай це буде маленькою, але щирою розрадою для діток і ще одним спільним кроком до нашої перемоги"  - зазначив Микола Філонов.“Нехай це буде маленькою, але щирою розрадою для діток і ще одним спільним кроком до нашої перемоги”  – зазначив Микола Філонов.

Попередня публікаціяЖителі Стрижавки тепер можуть оформити біометричний паспорт у місцевому ЦНАПі
Наступна публікаціяПогода у Вінниці 21 квітня