Класичне поєднання фети зі шпинатом в листковому тісті захоплює моє смакові відчуття! При створенні цього рецепту я брав на увагу інспірацію від грецького пирога “спанакопіта”. Ця традиційна страва містить у собі шпинат, цибулю та яйця, але я вирішив спростити список інгредієнтів та адаптувати його до українського кулінарного контексту. Результатом став пиріг зі шпинатом та сиром, що виходить ніжним та смачним як у гарячому, так і в холодному вигляді.

ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1
Промийте шпинат (150 г) під проточною водою, використовуючи сито або друшляк, і обсушіть. Якщо листки шпинату великі, наріжте їх ножем на менші шматочки. Підсмажте шпинат на сковороді з вершковим маслом (30 г) до м’якості протягом 3-4 хвилин.

КРОК 2
Дотримуйтеся, щоб листки стали м’якими, уникайте їх пересмажування. Якщо використовуєте заморожений шпинат, розморозьте його перед використанням і позбудьтеся зайвої рідини. Переложіть підсмажений шпинат у миску.

КРОК 3
Ламайте фету (500 г) на шматочки або розтерте виделкою, а потім змішайте в мисці з шпинатом. Додавати сіль не потрібно, оскільки фета вже містить достатню кількість.

КРОК 4
Приправте суміш сухим орегано (1 ч. л.) і меленим чорним перцем (½ ч. л.). Добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.

КРОК 5
Розкочуйте розморожене тісто в прямокутний шар товщиною приблизно 2-3 мм.

КРОК 6
Розділіть тісто на три сегменти візуально і рівномірно розподіліть начинку по центру.

КРОК 7
Посоліть начинку за вашим смаком. Якщо ви вважаєте, що потрібно додати більше солі, зробіть це за смаком.

КРОК 8
Перекрийте начинку одним краєм тіста, а потім скрутіть другий край.

КРОК 9
Защипніть краї тіста, щоб запобігти виливанню начинки під час випікання. Перенесіть пиріг на пекарську підкладку з пергаменту швом вниз.

КРОК 10
Змастіть поверхню пирога розбитим яйцем (1 шт.). Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Після випікання залиште пиріг трохи охолонути перед подачею. Цей пиріг можна подавати як гарячим, так і охолодженим.

Попередня публікаціяЗіркові поради: що розкриває гороскоп для кожного знаку
Наступна публікаціяАвтівки захисникам — приклад успішної співпраці з громадами на Вінниччині