Валерій Коровій: Підтримка ЗСУ у боротьбі за Перемогу

Під час благодійного марафону  “Вінничани для ЗСУ” висвітлювалася важлива тема об’єднання українського народу в боротьбі за перемогу над ворогом.

Гарним прикладом такого об’єднання є ініціатива організації “Ми – Вінничани”. Голова громадського об’єднання “Ми-Вінничани” Валерій Коровій розповів журналістам медіахолдингу «Новини Вінниці» про черговий благодійний марафон для ЗСУ та про подальші плани підтримки ЗСУ в нашій області.

«Насправді, ми працюємо на постійній основі, ми постійно аналізуємо під час консультацій з військовими якого роду допомогу потрібно. Те що ми сьогодні бачили, це допомога безпосередньо ударними дронами і за принципом, ми цю ідею реалізували.

На сьогодні ми бачимо, що є серйозна потреба в модернізації нашого підходу. Мова йде про FPV дрони з тепловізорами, як дуже потрібні для роботи в нічний час. А також, військовослужбовці все більше і більше ставлять питання стосовно роботи з РЕБами (Засоби радіо електронної боротьби. Прим – РЕД.) Але цей проект є достатньо дорогий.

Тому опрацьовуємо великий комплекс питань відносно цього, це перше. Друге, ми стараємось охопити більшу кількість військових частин, а також військових бригад, які безпосередньо виконують бойові завдання по лінії оборони», – розповідає голова ГО «Ми- Вінничани»

Як пояснив Валерій Коровій, на заході були присутні абсолютно нові підрозділи з якими раніше не працювали благодійники.

«Вони долучаються і ми прагнемо в такий спосіб розширити і географію і номенклатуру і кількість тих військових частин з якими ми будем працювати.

Ми розраховуємо в квітні провести ще один такого роду, аналогічний захід. Мова йде про два мільйони двісті тисяч, які вже акумульовані під час сьогоднішнього заходу, тому ми зараз будемо формувати закупівельний план і будемо здійснювати відповідні закупівлі», – розказав про подальші плани Валерій Коровій.

Саме під час благодійного марафону “Вінничани для ЗСУ”, в останній день зими, було зібрано за кілька годин два мільйони двісті тисяч гривень на вибухові гаджети для ЗСУ. А присутні представники восьми підрозділів українського війська отримали FPV дрони закуплені раніше.

Поцікавились журналісти і розвитком української військової промисловості та чи варто найближчим часом очікувати посилення обороноздатності з цього боку?

«Україна вийшла на промислові розробки дронів великої дальності. Це на прототип того, що ми бачили, як використовують іранські дрони типу «шахед». При чому на паритетних засадах, ми можемо говорити, що сумарне виробництво в річному вимірі порядку від тисячі до півтори тисячі таких дронів. Це вже запушено в серійне виробництво.

Окрім того, я можу вам, знову ж таки посилаючись на вже відкриті джерела, говорити про те, що вже запущене серійне виробництво, по лінії підприємств з якими укладено контракт з Міністерством Оборони, кількість дронів порядку один мільйон двісті тисяч штук. Це лише серійне виробництво.

Разом з тим, в Україні на сьогодні дуже багато суб’єктів малого бізнесу купують, налагоджують виробництво. Це те що ми на сьогодні бачимо.

За висновками експертів така кількість дронів, яка виробляється не в серійному виробництві, буде коливатись порядку шістсот – вісімсот тисяч. Тобто в поточному 2024 році в Україні є можливість продукувати мільйон вісімсот – два мільйони FPV дронів. Це дасть можливість заповнити ті прогалини, які дуже добре ми відчували в кінці минулого року і відчуваємо на початку цього року.

Як показує практика, FPV дрони на сьогодні виконують завдання не лише по знищенню військової техніки. Вони працюють за дефіциту важкого озброєння, в першу чергу за рахунок снарядів, відсутності мін, вони працюють на передньому краю зіткнення. Це робота по піхоті, яка атакує противника який здійснює відповідні штурмові дії в бік наших захисників», – каже Валерій Коровій.

Дякують за роботу Громадського об’єднання “Ми-Вінничани” військові та наголошують, що перемога України в наших руках.

“Така допомога, вона має велике значення, тому що, треба що народ об’єднався для спільної перемоги і для спільної відсічі російським окупантам. За допомогою цих дронів, які нам сьогодні передали, ми будемо набагато якісніше і дієвіше виконувати задачі, які нам ставить наше командування”, – каже оператор БПЛА Іван Скопик. 

Попередня публікаціяЯк вінницькі поліцейські офіцери громади змінюють обличчя правопорядку
Наступна публікаціяВід макулатури до допомоги бійцям: вінницькі школярі зібрали майже 70 тисяч гривень