Від макулатури до допомоги бійцям: вінницькі школярі зібрали майже 70 тисяч гривень

Заклади освіти Вінницької громади завершили благодійну ініціативу “Об’єднані добром”, що передбачала збір вторсировини. В ході акції, що тривала в місцевих загальноосвітніх школах, вдалося зібрати майже 70 тисяч гривень. Про це повідомляє міська рада.

Ідея ініціативи полягала в тому, щоб школярі приносили до закладів середньої освіти Вінницької громади макулатуру, ПЕТ-пляшки та пластикові кришечки. Для цього в кожному закладі створили екокуточок для збору переробної продукції.

Здавши на переробку вторсировину, заклади освіти змогли зібрати 69 135 гривень. Також відбувся Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка, під час якого зібрали 23 824 гривень. Об’єднавши ці кошти, учні зібрали майже 100 тисяч гривень, які планують витратити на потреби бійців 14 бригади Національної гвардії України “Червона калина” – на ноші-волокуші та радіолокаційні засоби.

Директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко висловила пишання учням за їхню активність та вказала на значущість ініціативи в плані допомоги армії та екологічного захисту. Зібрані кошти вже передані Волонтерському центру Луки-Мелешківської громади для придбання необхідного спорядження для бійців-земляків з 14-ї бригади.

Попередня публікаціяВалерій Коровій: Підтримка ЗСУ у боротьбі за Перемогу
Наступна публікаціяМовний закон в дії: на Вінниччині 34 випадки порушень