Витончений смак Франції: рецепт грибної запіканки жульєн

Жульєн — це не лише страва, але й спосіб нарізки овочів тонкою соломкою, який винайшли французи. У нас “жульєном” називається порційна запіканка з грибів під сиром. Для приготування жульєну у нас  нарізка не має особливого значення. Проте сама за себе грибна запіканка з вершками і сирною скоринкою — чудова ідея.

Крок 1 Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Два зубчики часнику очистіть та дрібно наріжте. Цибулю теж очистіть і поріжте середніми кубиками. Замість звичайної ріпчастої цибулі можна використовувати білу, оскільки вона менш гостра.

Крок 2 Гриби (400 г) промийте і поріжте на середні шматочки. Для цієї страви можна використовувати як печериці, так і гливи, або створити грибний мікс.

Крок 3 Куряче філе (250 г) очистіть від жиру і наріжте тонкими смужками. Рекомендується обирати філе зі стегон. Якщо його немає у супермаркеті, можна придбати стегна і нарізати філе самостійно, попередньо видаливши шкіру.

Крок 4 Розігрійте сковорідку із сумішшю вершкового масла (20 г) і 1 ст. л. оливкової олії. Це рекомендується для найсмачнішого результату.

Крок 5 Покладіть на сковорідку нарізаний часник та цибулю і смажте 2-3 хвилини до прозорості.

Крок 6 Додайте до цибулі порізані гриби і тушкуйте ще 3-4 хвилини.

Крок 7 Покладіть на сковороду шматочки курки, соліть за смаком і смажте ще 4-5 хвилин.

Крок 8 Сир брі (100 г) поріжте невеликими шматочками. У цьому рецепті він виступає як соус для грибів і курки.

Крок 9 Додайте до сковороди шматочки сиру брі та 1-2 дрібки мускатного горіха. Тушкуйте приблизно хвилину, поки сир розтане. Потім додайте 50-100 мл вершків, регулюйте кількість залежно від консистенції. Потрібно, щоб маса була не дуже рідкою, але і не сухою.

Крок 10 Перекладіть суміш у форму для запікання необхідного розміру. Я використовував форму розміром 18×13 см, але можна вибрати невеликі порційні форми за бажанням.

Крок 11 Посоліть за смаком і обсипте жульєн сиром, тертим на крупну терку (100 г), поставте у духовку на 15-20 хвилин, поки сир розтане і не набуде золотавої скоринки.

Попередня публікаціяЗнаки зодіаку готові до викликів. Що принесе 27 лютого
Наступна публікаціяЯк безпечно зняти нарощені вії вдома