У Вінниці витратили на ЗСУ в п’ять разів менше ніж на благоустрій

Що становить лише 16% від всіх надходжень в бюджет з податків військовослужбовців.

Для порівняння, на благоустрій міста з бюджету Вінниці було витрачено 827 мільйонів грн.

Про це повідомляє видання “Політична Арена Вінниччини” з посиланням на дані Forbes.

“Ці дані видання Forbes достатньо показові, особливо в продовження дискусії, яка мала місце на “Медіа-толоці” щодо бюджетних витрат на підтримку ЗСУ та цільове використання ПДФО у Вінниці”, – прокоментував прокоментував нашим журналістам бюджетну статистику засновник Благодійного Фонду “Український Альянс” Микола Філонов.

“На вихідних цю тему ми обговорювали на “Медіа- толоці”, так, на запитання журналіста видання Цензор.нет Богдана Будкевича, я розповів про конкретний кейс у Вінниці, коли місцеві політики і чиновники піарились на темі допомоги ЗСУ, хоча насправді обладнання і допомога були придбані за кошти вінничан, з міського бюджету.

Також я наводив порівняльні цифри надходжень військового ПДФО і скільки з них було витрачено на допомогу фронту. Станом на серпень місяць”, – сказав Філонов.

за поточний рік Вінниця отримала 931 мільйон "військового" ПДФО,  з них на допомогу захисникам було витрачено лише 148 мільйонів. 
Інфографіка Forbes

Довідково: Так зване “військове ПДФО” – це кошти у вигляді податків з зарплат військових, які йдуть в бюджет міста Вінниці. Нещодавно Уряд прийняв рішення вилучити з місцевих бюджетів “військове ПДФО” з 1 жовтна в державний бюджет.
До вашої уваги відео виступу Микола Філонова на дискусійній панелі комунікаційної платформи “Медіатолока” на тему військового ПДФО і порівняння бюджетних витрат місцевих бюджетів на допомогу фронту.
• У відео доповідач назвав неточні цифри, уточнені дані навело видання Forbes. Як свідчать ці дані, за поточний рік на оборону було витрачено 148 мільйонів.

Микола Філонов: Заробляти політичні бали на темі допомоги ЗСУ, яка насправді придбана за кошти вінничан – це дно.

Читати також: Вінничани достроково підтримали петицію, яка забороняє політикам і чиновникам піаритись на допомозі ЗСУ за кошти платників податків

Попередня публікаціяКухарі одного з ліцеїв на Вінниччині виграли в конкурсі мінігрантів
Наступна публікаціяХмарно і прохолодно: погода у Вінниці на сьогодні, 23 листопада