Сирна запіканка – це ніжний десерт або друга страва, який можна доповнити різними смаками. Цей смачний десерт готується набагато швидше, ніж будь-який торт і при цьому є набагато кориснішим. Сьогодні ми приготуємо дієтичну сирну запіканку без використання борошна, а для надання аромату використаємо цедру цитрусових, ось такий маленький секрет.

Інгредієнти:
  • 500 грамів домашнього сиру
  • 5 столових ложок сметани
  • 2 столові ложки манної крупи
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки цукру
  • Цедра 1 лимона
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 50 грамів родзинок або кураги
  • 1 столова ложка олії
  • Сіль на кінчику ножа
Покроковий рецепт:
  • Родзинки для сирної запіканки промийте, викладіть у посуд, залийте окропом і залиште на 20 хвилин.
  • У миску налийте манну крупу, додайте сметану (3 столові ложки) та перемішайте. Залиште на набухання на 30 хвилин.
  • Сир протріть через сито або подрібніть у м’ясорубці або блендері.
  • Додайте до сиру набухлу манну крупу зі сметаною, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця та добре перемішайте сирну масу. Можна використовувати міксер або блендер для досягнення однорідності.
  • Відцідіть воду з родзинок та обсушіть їх. Додайте родзинки та лимонну цедру в сирну масу та перемішайте.
  • Форму для запіканки змастіть олією, посипте манною крупою, викладіть сирну масу та розрівняйте.
  • Зверху змастіть сметаною (2 столові ложки) та випікайте протягом 45-50 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.
  • Коли запіканка з сиру трохи остигне, вийміть її з форми та прикрасьте джемом, фруктами або ягодами.
Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на суботу
Наступна публікаціяПредставникам громад розповіли як залучати гранти на економічному форумі у Вінниці