У Вінниці сьогодні, 28 вересня, відбувся брифінг директора Департаменту гуманітарної політики ОВА Володимира Буняка. На початку брифінгу він привітав освітян з професійним святом, а далі розповів, про організацію освітнього процесу на Вінниччині.

За словами посадовця, за рахунок тимчасово переселених осіб, на Вінниччині кількість дітей збільшилась на п’ять з половиною тисяч. А також додалось близько 140 працівників освіти з ВПО.

«Вони абсолютно чітко влились у навчальний процес усієї Вінницької області. Це починаючи від дошкільних навчальних закладів, закладів середньої освіти, вищих та фахових передвищих і професійної технічної освіти», – каже Володимир Буняк.

Очільник департаменту гуманітарної політики Вінниччини, наголосив на безпеці навчального процесу, зокрема на облаштування укриттів у навчальних закладах.

За інформацією пана Володимира, що до забезпечення укриттями навчальних закладів статистика наступна:
  • Серед дошкільних навчальних закладів укриттями забезпечені 83%, із 533 закладів 445 мають укриття. В них навчаються понад 43 тисячі дітей.
  • В загально освітніх школах ситуація краща. Із 620 шкіл, які почали працювати з першого вересня 603 мають укриття. Це складає 97%.
  • В закладах фахової передвищої освіти із 68 забезпечені укриттями 65, це 96%.
  • У вищих навчальних закладах забезпеченість укриттями 96% із 35 навчальних закладів.
  • Заклади позашкільної освіти забезпечені укриттями на 93%

«В цьому році держава виділила майже 31 мільйон гривень на укриття, це для тих закладів де немає можливості зробити укриття в підвальних приміщеннях. Вони будуються поруч і до нового року заклади будуть забезпечені укриттями. Таким чином у нас збільшиться кількість шкіл, які будуть працювати в очному режимі, або офлайн. Тому що онлайн, ми чудово розуміємо, результату такого ніколи не буде, як коли сидить учень в класі і вчитель безпосередньо бачить його оченята, є зворотний зв’язок і це найвищий результат», – зауважив Володимир Буняк.

За словами посадовця, вже другий рік поспіль на Вінниччині та в Україні користуються системою АІКОМ (Програмно-апаратний комплекс «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» прим. Ред.). В системі чітко просліджуються усі діти та їх залучення в освітній процес.

«Хотів би привести таку цікаву статистику, на початку війни за місяць у нас виїхало за кордон майже 22 тисяч дітей. На цей час десять з половиною тисяч дітей залишились за кордоном. Це говорить про те, що половина дітей які були за кордоном вони повернулись в Україну», – каже Володимир Буняк.

Також освітянин розповів про забезпечення навчальних закладів генераторами, для забезпечення освітнього процесу.

Більше слухайте у записі.

Попередня публікаціяВінницькі самбісти вразили успіхами на Всеукраїнському Турнірі
Наступна публікаціяУ Вінниці офіцери ТЦК вигадували ухилянтам діагнози за $4 тис