В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації пройшов брифінг начальника частини з піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області Сергія Гайдиша.

Під час зустрічі він розповів, про мінну безпеку та реагування на виявлення вибухонебезпечних предметів на Вінниччині та деокупованих територіях.

Сергій Гайдиш повідомив, що протягом 2024 року вже виконано понад 40 операцій, серед яких 15 – з виявлення сучасних боєприпасів та знищення небезпечних залишків засобів ураження, що були збиті над територією області.

Також було виявлено та знищено 294 вибухонебезпечних предметів, а також розміновано (очищено від ВНП) 2 га території.

З квітня 2022 року особовий склад частини з піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування виконує завдання з очищення від вибухонебезпечних предметів деокупованих територій Чернігівської, Харківської та Херсонської областей.

Детальні поради щодо першочергових дій населення під час виявлення вибухонебезпечного предмета або предмета, схожого на вибухонебезпечний предмет, можна переглянути у відео.

Попередня публікація«Форум здоров’я родини» Спеціальної Олімпіади України пройшов у Вінниці
Наступна публікаціяУ Вінницькій області розпочали вакцинацію диких тварин проти сказу