Журналісти місцевого видання “Політична арена Вінниччини” звернули увагу на те, що політики та чиновники у Вінницькій області періодично зловживають на темі іноземної гуманітарної допомоги, видаючи благодійність західних партнерів України за власні добрі справи.

Представники ЗМІ розбірали один з таких “благодійних кейсів” представників партії Володимира Гройсмана, в якому прослідковується маніпулятивна інформаційна подача “доброї справи”.

Днями інформаційний простір області “підірвало” (жарт) повідомлення про те, що Вячеслав Соколовий (голова Вінницької обласної ради, фракція “Українська стратегія Гройсмана”) передав генератор потужністю 110 кВт одному з навчальних закладів Ладижина.

Чим не допомога? Керівник представницького органу влади області взяв свої кошти (закреслено), купив (закреслено) необхідну для громади річ і передав її. Чим не благодійність, яка заслуговує на повагу та подяку. Якби не одне але.

Якщо прочитати не лише заголовок новини з відповідним фото (як це робить більшість користувачів інтернету), розміщеної на офіційному сайті Вінницької облради і підхопленими мережею анонімних сайтів однієї з політичних партій Вінниці, стане зрозуміло, що вказаний  чиновник передав не свій генератор і не куплений за власні кошти.

Хронологія благодійної допомоги

До координатора Міжрегіонального штабу в Ладижині –  мільйонера Ігоря Хміля (як стверджує місцева газета “33 канал“) надійшло звернення від Ладижинської громади, з проханням допомогти генератором.

До теми: В автівці обласного депутата від партії Гройсмана правоохоронці знайшли наркотичні речовини

Депутат облради (фракція УСГ) мільйонер Ігор Хміль не знайшов можливості допомогти навчальному закладу Ладижина і звернувся до керівника Міжрегіонального штабу, офіційного доларового мільйонера Володимира Гройсмана (колишній мер Вінниці офіційно декларував свої статки ще до призначення на посади спікера ВР та прем’єр-міністра), допомогти з генератором для Ладижинської громади.

Володимир Гройсман не знайшов можливості допомогти навчальному закладу Ладижина і, в свою чергу, звернувся до зарубіжних партнерів, які й надали вистражданий генератор (орієнтовна вартість 150 тисяч $) – придбав його «Люненбурзький проєкт допомоги в Україні» (Німеччина) керівник Ральф Петер Ольснер.

А урочисто передав генератор ладижинському навчальному закладу та зняв інформаційні вершки з благодійної допомоги німецьких меценатів – Вячеслав Соколовий – голова Вінницької обласної Ради.

Попередня публікаціяЮні вінницькі хокеїсти вибороли першість на чемпіонаті України з хокею на траві
Наступна публікаціяПостраждалих українців евакуйовують на лікування Австрії, Німеччини, Нідерландів та Норвегії, як подати заявку