Вінниччина отримала черговий гуманітарний вантаж від Шотландії – допомога для військових, медичне обладнання для лікарень, одяг та взуття для дітей і бейбі-бокси для новонароджених українців.

Про це повідомила очільниця партії “Слуга народу” у Вінницькій області нардеп Ірина Борзова.

«Дякую жителям Шотландії за підтримку України у важкий час. Дякую за співпрацю громадській організації «Україна – Шотландія» та особисто її очільнику Андрію Харланову.

Шотландія невелика країна, але їх підтримка українців у ці важкі часи дуже сильна. Велика їм подяка.

Вся отримана допомога розподіляється за призначенням.

Дружині військового для захисників на передову передали ліки, оптику, теплі шкарпетки, засоби гігієни.

Медичний вантаж передаємо на наші лікарні, де надають допомогу пораненим та українцям з числа внутрішньо-переміщених осіб.

Бейбі-бокси для новонароджених роздаємо у пологових будинках родинам військовослужбовців, переселенців, малозабезпеченим родинам.

Дитячий одяг, візочки, підгузки, харчування – родинам, які потребують допомогу.

На звільнені від окупантів території для людей, які потребують допомоги, передаємо продукти харчування, одяг, засоби гігієни та солодощі для дітей», – повідомила народний депутат Ірина Борзова.

Волонтерський рух зі збору бейбі-боксів для новонароджених в Україні під час війни, ініціювала українка Нівєна, яка навчається у Шотландії. Її ініціативу підтримала Джекі Кроуфорд, а згодом і люди по всій Шотландії. За організацію допомоги Україні Джекі Кроуфорд у Шотландії отримала нагороду «Жінка року».

«Я щиро дякую всім жителям Шотландії за підтримку наших жінок та дітей, які залишились в Україні і за допомогу для наших захисників. Спільно з громадською організацією «Україна – Шотландія» та її очільником Андрієм Харлановим нам вдалось налагодити міжнародну співпрацю. Щиро дякую кожному жителю Шотландії за неймовірну підтримку українців», – говорить Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу».

Попередня публікаціяУ Вінниці діти з 87 навчальних закладів зібрали допомогу для військових
Наступна публікаціяУ Вінниці в ДТП загинув 22-річний мотоцикліст