2021 року стартує перший в Україні офіційний пішохідний культурний маршрут Camino Podolico ― Подільський шлях святого Якова.

Поділля стане першопочатком піших та велоподорожей за моделлю Camino de Santiago, знаного в усьому світі. Українська ділянка культурно-пізнавального та екомаршруту поєднає Вінницю та Кам’янець-Подільський історичним шляхом через Бар. Він проляже мальовничими й незалюдненими куточками з багатою історичною спадщиною та популяризуватиме унікальну спадщину серед українців та іноземних туристів.

«Те, що з ретельністю готувалося понад півтора року разом з громадами Вінницької та Хмельницької області, нарешті починає свою переможну ходу. Подільському шляху святого Якова – бути! Тепер – уже офіційно за підтримки Українського культурного фонду», – каже Олександр Вешелені директор департаменту маркетингу і туризму.

З перекриттям кордонів і низкою обмежень під час карантину людство гостро відчуло потребу в альтернативі усталеним формам туризму. Екотуризм почав швидко набирати обертів, як ідеальний формат безпечної подорожі.

Маршрут Camino Podolico розрахований на 12‒14 діб і протягнеться на більш ніж 250 км. Самопізнання, перевірка власних сил, відновлення внутрішніх ресурсів, цікавість до нового ― ось що рухатиме мандрівниками у цій пішій чи велоподорожі. Впродовж літа 2021 року відбуватимуться перші тестові проходження, згодом планується запровадження паспортів і сертифікатів мандрівника, паралельно напрацьовуватиметься інформаційний, промоційний та навігаційний контент для повноцінного функціонування маршруту. Презентація готового маршруту запланована на жовтень 2021 року.

Новостворений маршрут у перспективі має продовжитися до кордонів з ЄС та інтегруватися в міжнародну мережу Шляхів святого Якова (перший сертифікований культурний маршрут Ради Європи). Культурна спадщина України варта цього!

Слідкуйте за нашою сторінкою і не пропустіть найцікавішого! Тут буде багато цікавої інформації як для досвідчених туристів Camino, так і для новачків.

Попередня публікаціяУ Вінниці на місяць перекриють рух транспорту на частині вулиці Героїв Крут
Наступна публікаціяНа Вінниччині підприємець розорав пам’ятку археології