“Партія Вінничан” скликає прес-конференцію. Подібний заголовок навряд чи зміг би зацікавити столичну публіку та представників ЗМІ, адже на центральному рівні уже якось звикли, що політики ведуть прямий діалог з громадськістю.

Але для Вінниці така подія є невеликою сенсацією, хоча б з огляду на те, що кандидати та партії спілкуватися з виборцями напряму, перед відеокамерами, чомусь соромлять, – пише видання “Політарена”.

Тобто, вони можуть вийти на прес-конференцію, на яку у закритому форматі запросять лише «своїх» журналістів, які задаватимуть винятково «правильні» запитання, і обмежать вуха політиків від незручних тем. До такого прийому зверталися як представники влади (Зеленський), так і опозиції (Бойко).

Максимум, на що могло б вистачити представників усіх інших політичних проєктів – презентувати власну команду з меседжем: «Ми йдемо на вибори». Без конкретики та пояснення, чому саме ці кандидати, абсолютна більшість з яких є невідомими мешканцям Вінниці, претендуватимуть на владу.

Але «вінничани» не просто виходять на спілкування з пресою. Вони презентуватимуть власну програму та стратегію дій після обрання до місцевих рад. І уже цим вигідно відрізняються від конкурентів, у яких вся концептуальна діяльність зводиться до стереотипної фрази: «Ми йдемо у депутати, щоб забезпечити зміни».

Зрештою, пропонований формат «Партії вінничан» є традиційним для європейської політичної практики. Прямий діалог з громадою через ЗМІ. А не монолог у форматі «відосиків», які поширюються по Фейсбуку.

Сподіваємося, що така практика з часом звичною для усіх політичних партій та кандидатів, які змагаються за голоси виборців і депутатські мандати.

Попередня публікаціяНа Вінниччині у Гущинцях потерпає від руйнації палац XIX століття. Фоторепортаж
Наступна публікаціяУ Вінниці через дві аварії стояли тролейбуси на Чорновола та Пирогова. Фото