Відповідну заяву засновника вінницької партії Миколи Філонова оприлюднила сьогодні прес-служба на офіційній сторінці в соціальній мережі.

Як це працювало в Україні завжди?

Хтось з олігархів створював партію, ставив на її чолі довірену особу, або певний політик реєстрував партію, потім продавав її олігархам, а далі вся діяльність цієї політсили була направлена на 2 речі: максимальний популізм, брехня та нескінченні обіцянки «золотих гір» електорату, задля отримання рейтингів і влади, яка вела їх до головної мети – участі у квотному формуванні уряду та виконавчих органів влади, можливості «освоювати» бюджетні кошти, отримати доступ до ресурсів країни – землі, корисних копалин тощо.

Все це супроводжувалось бурхливою імітацією партійного будівництва. Зазвичай це відбувається так: в партію беруть всіх кого можна. Запрошують, рекламують і створюють ілюзію демократії, а насправді всією цією конструкцією керує кінцевий бенефенціар – той самий олігарх.

Таким чином відбувається і формування партійних списків на виборах. Активісти працювали на певних територіях весь міжвиборчий час, а під час конференції із подивом дізнавався, що кандидатами від партії будуть ті люди, які до неї жодного відношення не мали. Можна було, звісно, голосно заявити протест, але негайно лунав відгук: «Чиї гроші? Спонсора? Тож спонсор має право і на формування виборчих списків».

Місця у списках продаються і купляються. Іноді для прикриття можуть взяти декілька місцевих моральних авторитети – для ширми всього цього дійства. Цих моральних авторитетів або банально дурять високою метою, або купляють за гроші. Інколи таке партбудівництво і формування списків закінчується тим, що ми бачимо сьогодні у Верховній Радій, де більшість депутатів – випадкові люди, які щоденно влипають у черговий «зашквар». Бачимо тушок, заробітчан, зарплату в конвертах, стрімке збагачення депутатів, політичну корупцію та перерозподіл посад у виконавчій владі на користь більшості.

Так було в них і так в них буде завжди.

Як буде в нас.

Ми не будемо штучно і масово роздавати партійні квитки аби кому. Не будемо продавати місця в списку, не будемо робити всього того, що робиться в українській політиці, яку щиро ненавидить 99% українців.

Для того щоб стати членом партії вінничан – це потрібно заслужити. Позитивним досвідом в своїй професійній галузі, беззаперечними моральними якостями, нульовою толерантністю до корупції, відсутністю зв’язків з криміналом, чесно і прозоро заробленими статками, чистими ідеями та поділянням наших принципів.

Ми не будемо безкінечно шукати якихось кандидатів в інтернеті. Ми не будемо створювати ілюзію демократії фальшивими конкурсами. Тому що в нашій Вінниці та області всі одне одного знають, і не потрібно бути великим експертом, щоб розрізнити корупціонера, бюрократа від успішного підприємця; науковця і митця від чиновника-хабарника, айтішника, волонтера від кримінального авторитета з 90-х тощо.

Нам звісно заперечать. Таким чином ми обмежимо свої фінансові можливості на виборах, бо не підемо на продаж місць тим, хто не підходить нашим критеріям, але володіє награбованими статками, таким чином ми не зможемо “закрити” всі списки до всіх місцевих рад Вінниччини.

Так.

“Можливо у “Партії Вінничан” не буде жодного біл-борда, але в нас буде кожен ваш голос!”

Нехай у “Партії Вінничан” не буде 200 кандидатів в обласну раду, але нам не доведеться червоніти потім за тераріум випадкових людей, чи спритних ділків.

Позаяк ми повністю, на всі 100% будемо нести відповідальність за кожного нашого депутата та члена партії, за всі його дії. За всю його діяльність у місцевих радах, чи у виконавчій раді. Його успіх – буде нашим успіхом. Його невдачі – будуть нашими невдачами, його сором – буде нашим соромом.

Чи впевнені ми в тому, що до наших лав потраплять на 100% порядні і компетентні та чесні люди? На жаль, ми розуміємо, що від зрадників, корупціонерів та пристосуванців ми не застраховані. Але ми не створюємо партію Вінниччини під одні вибори.

Ми прийшли в політику раз і назавжди, для відстоювання інтересів вінничан і Вінниччини на всіх рівнях та для того щоб нашою областю і всіма її громадами управляли чесні і порядні патріоти свого краю. Тому ми миттєво будемо позбавлятись токсичних людей, а стати кандидатом в депутати від Вінничан, чи членом партії буде дійсно складно.

Попередня публікаціяНа Вінниччині поліцейські знайшли трирічного хлопчика
Наступна публікаціяВінницькі АТОшники пікетували обласну адміністрацію і сварились з губернатором